Inca o surpriza uriasa in cursa republicana pentru Casa Alba

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 18:46
3288 citiri
Inca o surpriza uriasa in cursa republicana pentru Casa Alba

Cursa interna a Partidului Republican din SUA pentru nominalizarea celui care il va infrunta pe Barack Obama la alegerile prezidentiale a avut o noua rasturnare de situatie, in conditiile in care marele favorit, Mitt Romney, a fost invins in trei scrutinuri electorale de Rick Santorum.

Fost senator de Pennsylvania, Santorum l-a invins pe Romney in alegerile interne republicane din Colorado, Minnesota si Missouri, informeaza BBC News.

Victoriile sale sunt cu atat mai impresionante, cu cat Romney parea sa aiba un avans urias, dupa ce castigase alegerile din New Hampshire, Nevada si din cel mai important stat de pana acum, Florida, iar in Iowa pierduse la doar 8 voturi diferenta in fata lui Santorum.

In plus, banii pe care ii are la dispozitie si sustinerea stabilimentului partidului erau considerate alte plusuri. Mai mult, Romney a pierdut in state pe care le castigase si in 2008, pe cand incercase si atunci sa fie candidatul republican la presedintie. Dincolo de victorii, e remarcabila si diferenta cu care a castigat Santorum, un candidat considerat foarte conservator.

In Missouri, acesta a avut un scor mai mult decat dublu peste cel al lui Romney, 55% la 25%, in Minnesota aproape triplu, cu 45% la 17%, iar in Colorado a avut 40-35.

In Minnesota, Romney a fost depasit chiar si de septuagenarul libertarian Ron Paul, care a luat 27%.

Cel care parea pana acum principalul adversar al lui Romney in cursa republicana, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich, a obtinut doar 13% in Colorado, 10,7% in Minnesota si 7,3% in Missouri. El s-a concentrat mai putin pe aceste state si vizeaza o victorie in Ohio, dar si mai multe in martie, cand voteaza statele din Sud, unde e mult mai popular.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Santorum victorii republicani, #Santorum alegeri republicani SUA, #Santorum Romney SUA republicani , #America