Injectia letala, inlocuita cu plutoanele de executie - cine propune asta

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 19:39
4256 citiri
Injectia letala, inlocuita cu plutoanele de executie - cine propune asta
Foto: Wikipedia.org

Un congresman din statul american Wyoming incearca sa obtina folosirea unui pluton de executie pentru condamnatii la moarte daca nu se gaseste o solutie pentru injectiile letale, pentru care nu se mai gasesc substante potrivite.

Senatorul republican Bruce Burns a spus ca legislatia statului prevede folosirea unei camere de gazare daca injectiile letale nu sunt suficiente. "Dar statul Wyoming nu are in acest moment o camera de gazare, una functionala, asa ca procedura si cheltuielile pentru construirea uneia nu sunt o solutie practica", a spus Burns, potrivit Fox News.

"Cu toata sinceritatea, cred ca o camera de gazare este o metoda cruda si neobisnuita, asa ca ma gandesc la un pluton de executie, asa cum exista si in statul Utah", a spus Burns. El a introdus propunerea sa in sesiunea legislativa care incepe in februarie.

"Unul din motivele pentru care as alege plutonul de executie dintre toate celelelte forme de executie e pentru ca mi se pare una dintre cele mai putin costisitoare pentru stat. Cheltuiala pentru construirea unei camere de gazare este prohibitiva cand te gandesti cati oameni ar putea fi executati. Costa o mult si construirea unei spanzuratori", a declarat senatorul republican.

Burns spune ca propunerea sa se refera la posibilitatea ca statul sa se gandeasca la un inlocuitor pentru injectiile letale, in contextul in care multe state au ramas fara substantele chimice necesare pentru un astfel de procedeu.

Si in statul Missouri se cauta un inlocuitor, dupa ce companiile farmaceutice au oprit vanzarea substantelor din care se realiza amestecul letal. Doi condamnati au fost executati in ultimele luni prin folosirea unui pentobarbital sedativ si urmeaza o a treia executie. Substanta este insa vanduta de o companie din Oklahoma care nu are licenta pentru statul Missouri.

Ritmul executiilor e insa mult mai scazut in Wyoming, unde un singur detinut isi asteapta moartea, iar ultimul condamnat a fost executat in 1992.

Richard Dieter, directorul Centrului pentru Informatii privind Pedeapsa Capitala din Washington, spune ca statul Utah ofera la alegere condamnatilor executia prin pluton, dar spune ca statul prefera sa evite aceasta metoda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#America Wyoming pluton executie, #Wyoming congresman propunere pluton executie, #Wyoming pluton executie injectie letala , #America