Joe Biden isi va anunta candidatura pentru Casa Alba saptamana viitoare

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 20:27
4137 citiri
Joe Biden isi va anunta candidatura pentru Casa Alba saptamana viitoare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul vicepresedinte american Joe Biden, care domina in sondaje in tabara democrata in pofida gesturilor sale de afectiune considerate uneori cam exagerate, se va lansa in cele din urma in cursa pentru Casa Alba saptamana viitoare, potrivit mai multor media.

Mai degraba centrist si inca foarte popular, fostul "numarul doi" din administratia presedintelui Barack Obama isi va anunta candidatura miercuri intr-o inregistrare video, a indicat site-ul The Atlantic. Echipa sa dezbate inca "timing-ul exact al anuntului sau" care va avea loc saptamana viitoare, a relatat la randul sau canalul de televiziune NBC News.

Inainte de a se lansa in cursa prezidentiala, Biden domina in sondaje printre aproape douazeci de pretendenti la investitura democrata, cu 30 % din intentiile de vot, conform mediei stabilite de site-ul RealClearPolitics, fata de 22,5 % pentru senatorul independent Bernie Sanders, cu mult inaintea celorlalti candidati.

Avand in vedere varsta sa - 76 de ani -, Biden ar fi cel mai varstnic presedinte al SUA, iar comportamentul sau afectuos ar putea dauna candidaturii sale.

Mai multe femei l-au acuzat recent ca au fost profund jenate de celebrele sale gesturi de afectiune: sarutatul pe cap sau punerea mainilor pe umeri. Fostul senator este cunoscut pentru gesturile sale demonstrative, dar, dupa polemica pe acest subiect, el a promis ca va fi "mai atent", fara sa prezinte insa scuze.

Democrat moderat, Biden a ramas foarte popular, indeosebi in randul a doua categorii de alegatori care ar putea fi unele cheie la alegerile prezidentiale din 2020: muncitorii albi, care au votat in parte pentru republicanul Donald Trump in 2016, si electoratul de culoare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Joe Biden presedintie SUA , #America