Marturii cutremuratoare din timpul atacului armat din California, soldat cu 14 morti

Autor: Ana Ilie
Joi, 03 Decembrie 2015, ora 09:17
6395 citiri
Marturii cutremuratoare din timpul atacului armat din California, soldat cu 14 morti
Foto: Twitter/Edward Herbert

Marturiile celor care au trait atacul armat din California infatiseaza doi atacatori calmi, care au inceput sa traga in oameni fara discriminare si fara a spune o vorba.

Un supravietuitor al atacului armat din San Bernardino, California, a povestit ca atacatorii au patruns in Inland Regional Center, un centru social in serviciul persoanelor cu dizabilitati, si au deschis focul fara a spune o vorba, scrie ABC.

Marturia a fost transmisa de parintii victimei, care au mai spus ca aceasta are mai multe impuscaturi in urma atacului soldat cu cel putin 14 morti si 17 raniti. Femeia se afla la centrul social pentru a participa la un pranz de lucru al Departamentului de Sanatate Publica din San Bernardino.

Chad Nwadike, de la Departamentul de Mediu din San Bernardino, aflat la acelasi eveniment, fusese la toaleta inainte sa inceapa impuscaturile. "Cat m-am aflat acolo, am auzit un zgomot mare. Un fel de 'boom!'. Am crezut ca a cazut ceva. Nu stiam ca a fost impuscat cineva", a povestit acesta.

In acel moment "cineva a strigat: lasa-te jos, lasa-te jos. Si imi arata o gaura de glont intr-un perete. Am inceput sa auzim impuscaturi. Am stat intinsi pana a venit politia".

Marcos Aguilera a povestit ca sotia sa tocmai a fost evacuata din cladire si ca nu a apucat sa vada nimic. "Tipul a intrat in biroul de langa al ei si a inceput sa traga. A spus ca tot ce a auzit sunt impuscaturi, nu a apucat sa vada nimic. Mi-a trimis un mesaj pe mobil, mi-a spus ca e inauntru, ca e un atacator care trage...mi-a spus ca ma iubeste si eu am venit aici", a spus acesta.

Fata lui Terry Pettit, care se afla tot in cladire, i-a trimis un SMS in care i-a spus ca s-a declansat un atac la locul ei de munca si oamenii sunt impuscati "Rugati-va pentru noi", i-a scris ea.

Sotia lui Gabriel Torres era la telefon cu acesta cand au inceput impuscaturile si s-a ascuns sub un birou: "Ea era inspaimantata si eu eram la fel de inspaimantat". De unde se afla, sotia sa a reusit sa vada pe geam cum politistii incearca sa intre in cladire. "Cand politia a inceput sa intre, s-a speriat si mai tare. Era ingrozita", a mai povestit acesta.

CBS a inregistrat marturia lui Debbie Alvarado, a carei fata, Michelle, se afla inauntru la momentul atacului. Fata a fost impuscata. Ea a povestit ca inauntru se afalu oameni care pretindeau ca sunt morti, cat timp atacatorii continua sa traga.

Mark Scroggins, care asteapta vesti despre fiica sa, ce lucra in cladire, s-a revoltat: "E o nebunie. Sunt prea multe atacuri armate. Prea multe lucruri rele. Auzi despre ele, dar este o nebunie".

Atac armat cu 14 morti in SUA: Doi suspecti ucisi, FBI nu exclude un act terorist

Doi suspecti in atacul armat, un barbat si o femeie, au fost ucisi. FBI a subliniat ca nu elimina posibilitatea sa fi fost un act de "terorism".

Impuscaturi in San Bernardino, SUA: Cel putin 14 morti UPDATE

Seful politiei din San Bernardino, Jarrod Burguan, a detaliat ca suspectii erau imbracati in tinute paramilitare si fiecare era inarmat cu pusti de asalt.

Atacul armat a avut loc miercuri, la Inland Regional Center, un centru social in serviciul persoanelor cu dizabilitati. Cel putin 14 persoane au fost ucise si 17 ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#atac armat America, #atac armat morti San Bernardino , #America