Neobit: Spionul rus retinut de autoritatile americane nu a lucrat in Romania

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 17:48
1723 citiri
Neobit: Spionul rus retinut de autoritatile americane nu a lucrat in Romania

Spionul rus retinut de autoritatile americane nu a lucrat pentru compania NEOBIT cu sediul in Bucuresti.

Compania a trimis o scrisoare deschisa publicatiei Washington Post, care a lansat aceasta ipoteza, in care precizeaza ca asocierea NEOBIT Romania cu activitati de spionaj este regretabila si ii poate aduce prejudicii.

"Asocierea numelui companiei pe care o reprezint cu activitati de spionaj este regretabila si prejudiciabila avand in vedere faptul ca am lucrat si lucram cu sisteme informatice pe care sunt stocate si procesate date confidentiale ale unor companii importante. Alexei Karetnikov nu a colaborat si nu a fost angajatul NEOBIT SRL din Bucuresti", precizeaza in scrisoare Madalina Andrei, administrator NEOBIT SRL, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Totodata, potrivit Bloomberg, spionul rus ar fi colaborat cu firma NEOBIT din din Sankt Petersburg.

Cei de la Bloomberg insa, nu au reusit sa ii contacteze pe oficialii companiei.

Spion rus din America, angajat al unei companii din Romania?

Alexei Karetnikov a fost retinut de autoritatile americane in cazul spionilor prinsi pe teritoriul SUA si deportati in Rusia. Barbatul a precizat pe pagina sa de Facebook ca lucreaza pentru Microsoft dar si pentru compania romana de soft Neobit.

In Romania exista doua firme din domeniul IT intitulate Neobit, una cu sediul in Bucuresti, alta localizata in Cluj-Napoca.

Fostul director al Neobit SRL din Capitala a precizat, zilele trecute, pentru Romania Libera ca "aceasta persoana nu a lucrat la noi. Oricine poate sa scrie orice pe Facebook".

De asemenea, un reprezentant al SC Neobit Software SRL din Cluj Napoca a spus ca "firma nu a avut niciodata vreun angajat strain".

Karetnikov, un tanar in jur de 20 de ani, a fost retinut de autoritatile americane in baza prevederilor legii imigrarii, neexistand inca suficiente dovezi pentru a fi acuzat direct de spionaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spion rus Neobit Romania, #spion rus companie Romania , #America
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
La'ca avem destui lucratori autohtoni mai la tot pasu' pe care nimeni nu-i mai baga in zeama cu toate ca ar fi timpul ... mai ales ca santem la marginea Europei Unite, din toate punctele de vedere !