New York-ul renaste dupa 9/11: Primul zgarie nor care ia locul Turnurilor Gemene

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:00
3618 citiri
New York-ul renaste dupa 9/11: Primul zgarie nor care ia locul Turnurilor Gemene
Foto: Youtube

Primul zgarie nori construit pe locul unde s-au prabusit Gemenii din New York este inaugurat miercuri printr-o serie de ceremonii care vor dura doua zile si vor marca refacerea acestei zone dupa ce a fost distrusa de atacurile teroriste din 2001.

Dupa ce fanfara va tacea, mai greu va fi sa se gaseasca clienti pentru cele 40% dintre spatiile comerciale care deocamdata sunt goale, scrie Bloomberg.

Complexul de zgarie nori cu destinatie comerciala din care face parte cladirea numita World Trade Center 4, si care a costat in total 14 miliarde de dolari, apartine dezvoltatorului Larry Silverstein. Proiectul poarta semnatura architectului japonez Fumihiko Maki.

"Simtim ca este cu adevarat o realizare ca am ajuns pana aici", a spus Janno Lieber, presedintele companiei care a construit cladirea World Trade Center 4, zgarie norul de 72 de etaje care urmeaza sa fie inaugurata miercuri.

Acesta a spus ca spatiile vor deveni mai atragatoare pentru clienti dupa ce gardurile vor fi date jos. Singurii clienti ai spatiului sunt deocamdata doua agentii guvernamentale care au promis in 2006 sa inchirieze pentru a ajuta la terminarea proiectului de refacere a zonei din jurul Ground Zero.

Recesiunea, care se simte inca puternic in SUA, face insa ca situatia noii cladiri sa fie delicata. In New York exista aproape un milion de metri liberi patrati de spatii de birouri in astfel de cladiri.

Gasirea unor chiriasi va fi insa mai usoara odata ce publicul va vedea cladirea deschisa. Silverstein Properties, firma care detine ansamblul World Trade Center, va incepe o campanie de vizitare a cladirii pentru public intitulata "Vezi cu ochii tai!".

Un al doilea zgarie nor, World Trade Center 1, care va avea 80 de etaj, va fi inaugurat in ianuarie.

Mai mult de 2700 de oameni au murit cand cele doua turnuri gemene ale ansamblului World Trade Center au fost lovite pe 11 septembrie 2001 de doua avioane deturnate de teroristi. Pe langa Gemenii WTC, au mai fost distruse patru cladiri de birouri mai mici si un hotel.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#SUA zgarie nor Ground Zero, #New York zgarie nor nou, #New York primul zgarie nor WTC , #America