Ziare.com

Noua taxa de intrare in SUA

de Anca Serghescu
Joi, 09 Septembrie 2010, ora 13:12

   

Noua taxa de intrare in SUA
Incepand de miercuri, 9 septembrie, turistii care intra pe teritoriul SUA din 36 de tari, printre care si Romania, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de 14 dolari.

Numita si "taxa turistilor", aceasta a fost deja criticata de Uniunea Europeana ca fiind in "neconcordanta cu angajamentul SUA de a facilita mobilitatea transatlantica", conform The New York Times.

Afectati sunt turistii din Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Malta, Monaco, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Romania etc., mai precis calatorii din statele incluse in programul Visa Waiver.

Acestia vor plati cate 14 dolari cand vor completa Sistemul Electronic de Autorizare a Calatoriei (ESTA). O parte din bani va fi folosita pentru finantarea unei organizatii pentru promovarea turismului (Corporation for Travel Promotion), iar restul vot fi utilizati pentru operatiunile antiterorism, mai precis chiar verificarea pasagerilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3384 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unchiul Sam o ia pe urmele Marinarului !

Incepe sa inventeze noi taxe "a la Rumanie ",ca de ! sacul e gol si plansa de tras dolari ......
Dar sa revenim la cele scrise,tara care a facut cel mai mult "GIT " a fost Australia,tara ce practica sistemul ETA electronic de zece ani.Iar ei sint si mai calici,iau 20 $ Aus.
plus ca daca schimbi bani la ei ....te trezesti ca dolarul lor este mai mare decit cel american ( 1 $ Aus = 0.89 $ USA ). Canadienii nu au de ce sa plinga,ei sint scutiti,pentru ca in ultimii doi ani exporturile din Canada spre USA s-au rarefiat ,totul este absorbit de China & Co.,frustrind pe industriasii americani,care cumparau materie prima eftina si fara conditii,acum China le-a luat malaiul,iar dolaru canadian se schimba la paritate cu cel american ( cel putin in America de Nord !

 

Taxa normala

Turistii aceia folosesc spatii publice, lumina, toaleta, toate costa si e criza.
"Securitatea" pasagerilor este um motiv sau pretext excelent de a le lua banii, asa cum fac companiile aeriene mai ales daca zborurile sunt programate la date sensibile (4 iulie, 11 sep, etc). 14 dolari e zero barat comparativ cu cat cheltuie un turist in vizita in US.
Cat despre comertul Canadei cu US fata de cel cu China e chiar foarte bine ca se diversifica ptr ca era prea dependenta de US. Deocamdata raportul e 2:1 in favoarea US

 

Eroare

Am impresia ca e o eroare
Noi nu suntem in programl asta
Inca avem nevoie de viza si chiar daca vrem nu putem completa formularul sau plati
S-ar putea sa ma insel

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor