O nava militara americana s-a ciocnit cu un vas comercial: 10 marinari sunt dati disparuti

Luni, 21 August 2017, ora 08:03
4134 citiri
O nava militara americana s-a ciocnit cu un vas comercial: 10 marinari sunt dati disparuti
Foto: Arhiva Hepta.ro

Distrugatorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comerciala Alnic MC la est de Singapore. Zece marinari sunt dati disparuti de la bordul distrugatorului, iar alti cinci sunt raniti.

USS John S. McCain se indreapta spre port cu ajutorul propriilor mijloace de propulsie, a precizat marina militara a SUA.

Incidentul a avut loc in timp ce distrugatorul se indrepta catre portul Singapore, pentru o escala de rutina. "Rapoartele initiale arata ca John S. McCain a suferit avarii in zona tribord pupa", adauga un comunicat al US Navy.

In zona s-a format o misiune de cautare si salvare la care participa elicoptere si nave din Singapore - inclusiv remorchere - si o aeronava a marinei militare americane.

In regiunea respectiva, traficul maritim este unul din cele mai aglomerate din lume, iar volumul de marfuri si petrol transportat reprezinta aproximativ un sfert din totalul mondial.

Distrugatorul din clasa Arleigh Burke, inarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americana si are baza la Yokosuka, in Japonia. Numele sau este dat de doi amirali din US Navy (marina militara a Statelor Unite) - tatal si bunicul senatorului John McCain, fost candidat la presedintia SUA. Senatorul a difuzat in reteaua Twitter un mesaj in care arata ca el si sotia sa, Cindy, se roaga pentru marinarii de pe distrugator.

Alnic MC, sub pavilion liberian, este un petrolier care poate transporta si chimicale, cu o lungime de 183 de metri si o capacitate de 50.760 tone deadweight. Datele comerciale arata ca naviga cu balast, nefiind incarcat la capacitate cu petrol, iar dupa coliziune s-a oprit la 10-20 de kilometri de coasta de est a peninsulei Pengerang din Malaezia.

In iunie, un alt distrugator marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeasi clasa ca si John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a sapte marinari, iar dupa o ancheta, comandantul, secundul si seful de echipaj al distrugatorului au fost eliberati din functii saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#nava americana ciocnit vas, #USS John McCain, #militari americani disparuti , #America