O petrecere secreta la Casa Alba ii infurie pe americani

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 21:54
3464 citiri
O petrecere secreta la Casa Alba ii infurie pe americani
Foto: Arhiva

Casa Alba da din colt in colt dupa ce un post american de televiziune a relatat ca, in 2009, in an de plina austeritate si criza economica mondiala, Administratia prezidentiala americana a organizat o petrecere in stil hollywoodian pentru copiii soldatilor din Irak.

Informatiile sunt continute in cartea "The Obamas", scrisa de Jodi Kantor, iar preluarea acestora de catre posturile americane de televiziune nu face altceva decat sa atraga criticile americanilor asupra lui Barack Obama, care incearca sa obtina un nou mandat prezidential.

Potrivit Fox News, petrecerea a avut drept tema "Alice in Tara Minunilor", animator a fost actorul Johnny Depp, iar scenariul si decorurile au fost asigurate de regizorul Tim Burton.

Casa Alba neaga insa ca petrecerea ar fi fost tinuta secreta din cauza temerilor privind problemele de imagine pe care le-ar fi putut crea aceasta, sustine postul de televiziune, in pagina electronica.

Duminica, purtatorul de cuvant al Casei Albe Eric Schultz a declarat ca evenimentul a fost organizat pentru copiii din Washington DC si pentru cei ai militarilor.

"Daca am fi vrut ca acest eveniment sa fie secret, probabil nu am mai fi invitat presa, nu am mai fi postat fotografii pe Flickr sau inregistrari video pe site-ul Casei Albe", a declarat Schultz.

In noua sa carte, intitulata "The Obamas", autoarea Jodi Kantor scrie ca de fapt Casa Alba era mai mult decat ingrijorata ca petrecerea va afecta perceptia publicului asupra presedintiei.

"Oficialii Casei Albe au fost asa de ingrijorati de modul in care petrecerea in stil Hollywood va fi perceputa de somerii americani - sau de reprezentantii lor in Congres, care urmau sa voteze legea sanatatii - incat evenimentul nu a fost discutat public, iar contributiile lui Burton si Depp au trecut neobservate", scrie ea.

Petrecerea, pentru care regizorul filmului Razboiul Stelelor, George Lucas, a inchiriat costumul original al personajului Chewbacca unui participant necunoscut, a avut ca paravan un eveniment pentru presa in care cuplul prezidential impartea bomboane.

Presedintele nu a purtat costum la aceasta petrecere, dar Prima Doamna Michelle Obama a purtat o bluza cu impreu similar pielii de leopard si urechi de pisica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Casa Alba petrecere secreta, #Barack Obama Casa Alba, #Michelle Obama pisica , #America
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
..petrecere in stil hollywoodian pentru copiii soldatilor din Irak.