Operatiune FBI impotriva prostitutiei infantile in SUA - 105 copii eliberati (Video)

Marti, 30 Iulie 2013, ora 12:12
2036 citiri
Operatiune FBI impotriva prostitutiei infantile in SUA - 105 copii eliberati (Video)
Foto: Le Nouvel Observateur

FBI a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, arestarea a 150 de proxeneti si eliberarea a 105 copii in timpul unei vaste operatiuni desfasurate impotriva prostitutiei infantile din Statele Unite.

Agentia federala si fortele de ordine americane au arestat 150 de proxeneti de copii in 76 de orase si au eliberat 105 copii, a anuntat Ronaldo Hosko, directorul sectiei de anchetari crimnalistice FBI, citat de Le Nouvel Observateur.

Intitulata "Operation cross-country", ampla actiune a durat 72 de ore. Potrivit CBS, FBI a lucrat cu diferite agentii la nivel federal si local, dar si cu un centru de ajutorare a copiilor victime ale traficului in scopul exploatarii sexuale.

Anchetele s-au desfasurat pe strazi, in hoteluri, cazinouri, dar si pe retelele sociale si pe un site american cu anunturi folosit in anumite cazuri pentru a racola copiii.

Cea mai mica victima are doar 13 ani, a explicat agentia federala, pentru NBC.

Cea mai vulnerabila varsta este cuprinsa intre 13 si 16 ani, a explicat Ronald Hosko, iar victimele sunt in special fete. Acestea sunt atrase cu complimente sau propuneri de castigare rapida a banilor.

Provenind din familii dezorganizate, fetele sunt usor de manipulat, ajungand sa intre intr-un cerc vicios care include droguri, violenta fizica sau chiar tortura.

Nu este prima data cand are loc operatiunea "cross-country" a FBI. In iunie 2012, in timpul celei de-a sasea operatiuni, fortele de ordine americane salvasera 79 de copii si arestasera 100 de traficanti de carne vie.

Ronald Hosko spera ca aceasta a saptea operatiune sa atraga atentia americanilor asupra unui flagel ce are ca scop exploatarea sexuala a minorilor, "o nenorocire care ne fura copiii".

"Obiectivul nostru este sa discutam deschis despre traficul de copii", a declarat Hosko. "Incercam sa scoatem aceste grave infractiuni din umbra si sa le eradicam", a adaugat reprezentantul FBI.

De la crearea sa, in 2003, "Inocenta pierduta", o initiativa lansata de FBI si Centrul national pentru copii disparuti si exploatati, a reusit sa identifice si sa gaseasca 2.700 de copii ce fusesera exploatati sexual.

De asemenea, sute de proxeneti au fost arestati pe durata operatiunilor. Opt au fost condamnati la pedepse cu inchisoare de la 15 la 20 de ani.

Pe perioada conferintei de presa, FBI a prezentat un material video pe care vi-l supunem atentiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prostitutie infantila FBI, #Cross Country prostitutie copii, #retea trafic minori SUA , #America