Pacepa, despre Ziua Independentei SUA: A generat multe miracole, vom invinge impotriva terorismului

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 15:43
3484 citiri
Pacepa, despre Ziua Independentei SUA: A generat multe miracole, vom invinge impotriva terorismului

Generalul Ion Mihai Pacepa scrie un amplu editorial despre sarbatorirea Zilei Independentei in Statele Unite, pe 4 iulie, amintind despre prima data cand a trait acest moment pe taram american, dar si modul in care a ajuns in SUA.

"Nu am fost privilegiat sa ma nasc in aceasta cea mai mareata tara din lume, am platit cu doua condamnari la moarte, din partea Romaniei natale, onoarea de a deveni cetatean american.

Ca imigrant, mi-am petrecut 36 de ani americani sub sase presedinti - unii mai buni decat altii -, insa bucuria de a fi parte a acestui taram unic de libertate a fost depasit doar de bucuria de a fi in viata.

Pentru cea mai mare parte a Americii, 4 iulie este sarbatoarea in care se aniverseaza adoptarea Declaratiei de Independenta. Pentru mine, 4 iulie simbolizeaza puterea miraculoasa a autodeterminarii, a deciderii cine vrei sa fii", scrie Pacepa, intr-un material pentru WND.com.

Acesta a amintit de ziua de 4 iulie 1976, cand se afla la New York, ca reprezentant al Romaniei comuniste, la cea de-a 200-a aniversare a Declaratiei de Independenta.

"Am vazut pentru prima oara, cu proprii ochi, ce inseamna sa fii tu insuti si ce inseamna cu adevarat independenta americana. In acea zi am inteles, de asemenea, de ce libertatea unica a Americii a fost visul de o viata al tatalui meu", continua generalul, care noteaza ca, doua zile mai tarziu, s-a aflat in Philadelphia, unde regina Elisabeta a II-a a prezentat Clopotul Bicentenal din partea poporului britanic.

Pacepa a amintit si de ziua de 28 iulie 1978, cand presedintele Jimmy Carter i-a acordat azil politic, iar trei ani mai tarziu s-a casatorit cu o americanca ce isi petrecuse toata viata luptandu-se cu "raul sovietic": "M-a ajutat sa ma uit inapoi la trecutul meu cu ochi americani".

La implinirea a zece ani de la acordarea de azil politic, generalul roman a primit cetatenia americana, iar pe 9 noiembrie 1989, "a stat lipit" in fata ecranului televizorului, privind cum este daramat Zidul Berlinului, simtindu-se "incredibil de mandru" ca este cetatean american.

"Intreaga lume si-a exprimat multumirea pentru Statele Unite, pentru cei 44 de ani Razboi Rece dus cu succes. Aproape jumatate de miliarde de oameni care au fost inchisi in spatele Zidului Berlinului si si-au petrecut vietile cu gurile cusute au inceput acum sa vorbeasca liber din nou", spune Pacepa.

Pacepa il citeaza pe Jimmy Carter: Ceausescu a fost un mare conducator

Acesta aminteste si despre caderea comunismului din Romania, in luna decembrie 1989, iar un an mai tarziu Uniunea Sovietica insasi s-a prabusit. Pacepa merge mai departe pana la inceputul celui de-al treilea mileniu, cand "lumea se confrunta cu un alt rau distructiv - terorismul international", facand referire la momentul 11 septembrie 2001.

"Fara America, o buna parte a lumii ar putea fi in pericol acum de a trai sub legea islamica. Insa americanii sunt un popor mandru care isi iubesc tara si care au castigat fiecare conflict militar pana la razboaiele impotriva expansiunii comuniste - razboaiele din Coreea si din Vietnam.

Americanii vor castiga de asemenea si razboiul impotriva terorismului, insa acest razboi s-ar putea sa fie in mod considerabil mai putin sangeros, daca putem convinge alti sefi ai serviciilor de spionaj din tari precum Iran, Siria, Coreea de Nord, China, Rusia, Cuba sau Venezuela sa treaca de partea noastra.

(...) Ziua de 4 iulie a generat multe miracole. Sa speram ca ne va ajuta 'sa lasam libertatea sa sune' prin toata lumea musulmana, de asemenea", incheie Ion Mihai Pacepa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Pacepa 4 iulie, #Pacepa Ziua Independentei SUA, #Pacepa razboi terorism , #America