Ziare.com

Pata de petrol din Golful Mexic nu a fost oprita

de Valentin Dimitriu
Duminica, 30 Mai 2010, ora 12:30

   

Pata de petrol din Golful Mexic nu a fost oprita
Ultima incercare de astupare a putului de petrol din Golful Mexic, din care s-au scurs pana acum peste 70 de milioane de litri de petrol, a fost sortita esecului, au anuntat reprezentantii companiei BP.

Cea mai mare scurgere de titei din istoria Statelor Unite nu a fost oprita nici pana la aceasta ora, a anuntat compania britanica BP, precizand ca tentativa de astupare a putului de petrol, printr-o metoda folosita in premiera mondiala, a esuat lamentabil, informeaza BBC.

"Nu am reusit sa oprim scurgerea. Ne sperie faptul ca nu putem opri scurgerile sdin acest put, ca nu am reusit pana acum", a declarat Doug Suttles, directorul de opertiuni al BP.

Scurgerea de petrol din Golful Mexic a fost oprita temporar

Ultima solutie aleasa pentru oprirea scurgerii de petrol a fost pomparea unei cantitati uriase de balast si namol greu in putul de titei, in incercare de a astupa gaura prin care petrolul se scurge in apele oceanului.

Aceasta a fost cea de-a treia incercare a companiei BP de a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic, iar costurile acestor operatiuni se ridica pana acum la 940 de milioane de dolari si continua sa creasca in fiecare minut.

Efectele deversarii de petrol din Golful Mexic, resimtite pana in Europa

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Golful Mexic: Imagini Cutremuratoare

- Astronautii din Statia Spatiala Internationala afirma ca imaginile din spatiu ale scurgerilor de petrol sant "infricosatoare"... FOTO: 40 de Imagini Socante:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/05/astronauts-see-scary-oil-spill-from.html

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor