Politica anti-imigratie a lui Obama lasa copiii fara parinti

Marti, 28 August 2012, ora 21:23
2345 citiri
Politica anti-imigratie a lui Obama lasa copiii fara parinti
Foto: The New York Times

Dupa ce Guvernul american a deportat zeci de mii de imigranti, numarul copiilor care isi privesc parintii cum sunt incatusati si dusi departe devine din ce in ce mai mare.

Aproape 45.000 de parinti care traiau ilegal in Statele Unite au fost deportati, in primele sase luni ale acestui an, lasandu-si in urma copiii, cu gandul ca acestia vor avea parte de o viata mai buna.

Barack Obama a promis ca politica sa anti-imigratie se va concentra pe inlaturarea criminalilor dar, in acest an, numarul deportarilor din randul familiilor cu copii a depasit orice record.

"Cum poate tara mea sa nu permita unei mame sa fie alaturi de copiii sai, in special cand acestia sunt mici si in special cand acestia sunt americani?", se intreaba Rony Molinda, citata de Associated Press.

Agentia americana de stiri povesteste cazul unui pusti de 10 ani, a carui mama a fost indepartata brusc. Baiatul si tatal sau au cetatenie americana, in timp ce mama, nascuta in Guatemala, nu avea drept de rezidenta in SUA.

Cifrele oficiale arata ca, de la inceputul anului, 5.100 de copii au ajuns in centrele pentru orfani, multi dintre ei fiind dati spre adoptie, in ciuda dorintei parintilor, scrie The New York Times. Daca un judecator american decide ca unui copil i-ar fi mai bine intr-o familie de americani, aproba adoptia, iar parintii naturali nu-l vor mai vedea niciodata.

In timpul campaniei electorale din 2008, Obama a spus, in Texas, ca deportarile ii vor viza in special pe criminali si infractorii violenti, nu si familiile.

"Atunci cand copiii vin de la scoala si nu-si mai gasesc acasa parintii inseamna ca sistemul nu functioneaza bine si trebuie sa schimbam acest lucru", spunea Obama atunci.

Patru ani mai tarziu, totul s-a schimbat. Inca din 2010, o analiza a Centrului Hispanic Pew concluziona ca unul din 10 copii americani sunt in pericol sa ramana fara unul dintre parinti, in urma deportarilor.

Acelasi studiu demonstra ca minorii familiilor de imigranti ilegal au tulburari de comportament, sufera de boli legate de stres, de insomnii si lipsa de pofta de mancare. Toate acestea duceau la frica fata de autoritatile statului.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#copii orfani America imigranti, #copii imigranti ilegal America , #America