Povestea familiei Rockefeller: Emigrata din Germania, devine cea mai bogata din SUA

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 22:34
9387 citiri
Povestea familiei Rockefeller: Emigrata din Germania, devine cea mai bogata din SUA
Foto: Business Insider

Povestea familiei Rockefeller este uluitoare. Membrii acesteia au emigrat din Germania in anul 1720, iar in 1839 se nastea John Davison Rockefeller, cel care a construit un adevarat imperiu al afacerilor, devenind cel mai bogat om din Statele Unite.

Istoria familiei Rockefeller este una care a marcat America, prin vastul imperiu pe care l-a ridicat, potrivit Business Insider.

Cel mai probabil, familia Rockefeller a emigrat din Germania in Statele Unite in anul 1720. Numele adevarat al acesteia a fost Rockenfeller, iar orasul de origine, Neuwied. John Davison Rockefeller s-a nascut in anul 1839.

Tatal sau a avut mai multe slujbe, printre care si cea de comerciant. In 1852, familia sa s-a mutat la Cleveland. John Davison si-a facut propria afacere de vanzari de produse, la varsta de 20 de ani.

Vanzarile i-au adus o mica avere, de 250.000 de dolari la sfarsitul Razboiului Civil american. Orasul Cleveland a devenit un centru important de afaceri. In 1865, Rockefeller a investit banii intr-o rafinarie de petrol.

Sia extins afacerile si in 1870, compania Standard Oil, pe care o fondase, ajungand una foarte puternica. Aceasta valora 1 milion de dolari, inca de la infiintarea ei. A fost cea mai mare companie din Statele Unite, la acea vreme.

Standard Oil a ajuns sa detina 22 din cele 26 de rafinarii din Cleveland. La varsta de 38 de ani, Rockefeller controla aproape 90% din capacitatea de rafinare a petrolului din SUA.

In anul 1879, el a fost intre primii 20 cei mai bogati din Statele Unite. John Davison Rockefeller a decis sa-si mute familia la New York in 1883.

In 1890, Congresul a adoptat legea antitrust, initiata de senatorul John Sherman. In acelasi timp, Rockefeller a ajutat la fondarea Universitatii din Chicago, pentru a-si imbunatati imaginea.

Guvernul american a deschis trei procese impotriva companiei Standard. In mod ironic, acestea l-a facut pe Rockefeller si mai bogat. Vanzarea activelor de la Standard i-a marit averea, pana la 900 de milioane de dolari.

John Davison Rockefeller a trait pana la varsta de 98 de ani, murind in anul 1937.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#povestea familiei Rockefeller, #vastul imperiu Rockefeller, #cea mai bogata familie Rockefeller, #familia Rockefeller America , #America