Proteste in Chicago, dupa ce politistii au impuscat mortal un tanar de culoare

Luni, 08 August 2016, ora 08:27
2818 citiri
Proteste in Chicago, dupa ce politistii au impuscat mortal un tanar de culoare
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Zeci de manifestanti s-au strans la Chicago pentru a protesta fata de faptul ca politia a deschis focul asupra unui adolescent neinarmat, in varsta de 18 ani, si l-a ucis.

Manifestantii s-au strans duminica seara la Millennium Park si au marsaluit in centrul orasului, blocand traficul, potrivit Associated Press.

Protestul vine la doua zile dupa ce Politia a dat publicitatii o inregistrare cu impuscarea lui Paul O'Neal, care era suspectat de furt de masini.

Imaginile arata ofiteri din Chicago tragand mai multe focuri de arma spre masina pe care o conducea O'Neal, care incercat sa se indeparteze.

Clipul arata apoi oamenii legii care ii pun catuse adolescentului ranit mortal.

Niciunul dintre cadrele publicate nu arata momentul in care acesta ar fi fost impuscat in spate.

Proteste in SUA

Agresivitatea politistilor americani vizand persoanele de culoare a starnit numeroase proteste in tara, dintre care multe au degenerat in violente.

La 19 aprilie 2015, Freddie Gray, in varsta de 25 de ani, a murit din cauza ranilor, la o saptamana dupa ce suferise o fractura la coloana cervicala in timp ce era transportat de politie, dupa ce a fost arestat in forta la Baltimore (Maryland).

Citeste si Un barbat de culoare a fost impuscat de un politist, in SUA, desi era neinarmat si avea mainile ridicate

Cazul si difuzarea unor inregistrari video ale arestarii au declansat revolte violente in oras.

Pe 9 august 2015, la Ferguson (Missouri), acest tanar in varsta de 18 ani neinarmat a fost impuscat de un politist alb. Moartea sa a antrenat revolte extrem de violente in aceasta localitate cu populatie majoritara de culoare, dar si in alte parti ale Statelor Unite.

Citeste si cum un barbat de culoare neinarmat a fost impuscat de politisti in timp ce familia sa urmarea totul la televizor (Video).

In luna iulie, impuscarea a doi barbati de culoare de catre Politia din Minnesota si Louisiana, a dus la proteste in toata tara. La un miting desfasurat la Dallas in urma incidentelor, un fost militar a deschis focul asupra politistilor. Cinci ofiteri au fost ucisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest SUA politisti impuscaturi, #protest politie impuscat negri , #America