Proteste in SUA: Cinci politisti ucisi, trei suspecti au fost retinuti, al patrulea s-a sinucis (Video)

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 12:53
18806 citiri
Proteste in SUA: Cinci politisti ucisi, trei suspecti au fost retinuti, al patrulea s-a sinucis (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cinci politisti au fost ucisi si alti sase raniti in centrul Dallasului, in noaptea de joi spre vineri, in timpul unui protest la care au luat parte sute de persoane.

Oamenii au iesit in strada dupa ce doi barbati de culoare au fost omorati de catre ofiteri din Louisiana si Minnesota. Oficialii au declarat ca focul asupra politistilor a fost deschis de lunetisti.

Trei suspecti au ajuns in arestul politiei: doi au fost prinsi, al treilea s-a predat dupa ce oamenii legii au difuzat o fotografie cu el. Un al patrulea suspect s-a baricadat intr-un garaj si le-a spus politistilor ca a plasat bombe prin oras. Ulterior, el s-a sinucis.

Proteste nu au fost doar in Dallas, ci si in mai multe orase din SUA. In total, mii de oameni au iesit in strada.

Miercuri, Philando Castile, aflat in masina cu iubita sa si copilul acesteia, intr-o suburbie din St Paul, a fost ucis de un ofiter din Minnesota. Dupa ce politistul a deschis focul, femeia din masina a inceput sa filmeze si sa transmita imaginile live pe Facebook.

Totodata, marti, Alton Sterling a fost impuscat la Baton Rouge, in Louisiana, dupa ce a fost culcat la pamant de doi ofiteri albi. Si acest incident a fost filmat.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor

11:46 - Ofiterii de politie din Dallas au fost fotografiati langa spitalul Parkland, salutandu-i pe colegii lor care au fost ucisi.

11:35 - Politistii fac verificari extinse pe raza orasului Dallas, dupa ce al patrulea suspect, care se pare ca s-a sinucis, a afirmat ca a pus bombe "peste tot".

11:19 - Al patrulea suspect, care se baricadase intr-un garaj, se pare ca s-a sinucis, relateaza presa externa. Informatia nu a fost insa confirmata oficial.

11:05 - A fost facut public numele celui de-al cincilea politist care a murit. Este vorba despre Brent Thompson, in varsta de 43 de ani. Numele celorlalti 4 politisti ucisi nu au fost dezvaluite inca.

10:40 - David Brown, seful politiei din Dallas, a declarat ca cei trei suspecti aflati in custodia politiei nu coopereaza cu autoritatile.

10:25 - Un al partrulea suspect s-a baricadat intr-un garaj iar politistii negociaza cu el. Acesta ameninta ca va detona o bomba si ca va ucide mai multi politisti.

10:10 - Politistii au difuzat o imaginie cu unul dintre suspecti. Dupa ce fotografia sa a ajuns in presa, el s-a predat.

10:05 - Numarul politistilor morti se ridica la 5, dupa ce unul dintre raniti a murit.

09:53 - Presedintele american Barack Obama a declarat ca toti americanii ar trebui sa fie ingrijorati in legatura cu numarul tot mai mare al persoanelor de culoare impuscate de politia din SUA.

09:18 - Toate zborurile deasupa centrului orasului Dallas au fost inchise temporar de catre Administratia Federala de Aviatie din SUA.

08:16 - Politia din Dallas a anuntat ca au fost prinsi doi suspecti.

07:55 - Un martor a declarat ca a auzit intre sase si opt focuri de arma.

07:20 - Patru politisti au fost ucisi si alti sapte au fost raniti in centrul Dallasului, in noaptea de joi spre vineri, in timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni fata de uciderea a doi barbati de culoare de catre ofiteri din Louisiana si Minnesota.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#proteste Dallas, #protest SUA politisti ucisi , #America