Raiul varstnicilor din Arizona - partea II (Galerie foto)

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 20:01
3837 citiri
Raiul varstnicilor din Arizona - partea II (Galerie foto)
Foto: Big Picture

Continuam galeria foto din orasul Sun City, Arizona, SUA, unde, cu peste o jumatate de veac in urma, omul de afaceri Dell Webb construise localitatea, ca sa aiba personal pentru afacerile sale.

Fara sa se zgarceasca la cheltuieli, Dell Webb a dotat oraselul cu multe facilitati, mai putin obisnuite in acel an 1960: cluburi, sali de sport, piscine si multe altele, pentru a atrage personalul, dar si pentru a-i sustine mentinerea bunei stari de sanatate.

Raiul varstnicilor din Arizona - partea I (Galerie foto)

Astazi, tinerii de atunci sunt seniori care n-au renuntat la vechile activitati recreative, ceea ce ii mentine sanatosi, dar le asigura si bune conditii de convietuire sociala, arata Big Picture.

Bineinteles, facilitatile initiale au fost modernizate pe parcurs, completate, perfectionate, pentru ca sa corespunda provocarilor secolului XXI.

Poate cazul de la Sun City ar merita sa fie dat exemplu in intreaga lume, dar nu peste tot se gasesc oameni de afaceri dispusi sa-si plaseze banii in investitii pe termen foarte lung, din care nu se prea vad beneficiile imediate.

Automobilismul este incurajat, dar numai in vehicule special amenajate, ca sa se evite accidentele si excesul de viteza.

Spectacolul ar parea cam bizar, daca n-am sti ca este o sedinta de yoga. Asa se mentin in buna stare atat corpul, cat si mintea.

Fireste, yoga este una si fitness este alta. Ele se completeaza in mod armonios, desi unii prefera sa se joace cu aparatele, decat sa mediteze nemiscati.

In America, nu exista comunitate fara serif. Intr-o localitate cu atatia varstnici, doamna Elizabeth Neubauer, 90 de ani, este seriful respectat in tot orasul.

Pasiunile seniorilor sunt si ele respectate. Mai greu cu Jimmy Trollen, de 80 de ani, un amator de sport nautic, caruia medicul i-a interzis sa se lanseze cu ambarcatiunea in valuri. Ca urmare, i s-a construit un fel de barca-automobil. La nevoie, se accepta si solutii de compromis.

Si, totusi, adevarul ramane implacabil: generatia veche este nevoita sa-i predea stafeta celei noi: Zerik Hakobyan are nadejde in stranepotul ei, care abia acum paseste in viata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#oras pentru varstnici SUA, #oras batrani SUA , #America