Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revolta in America, dupa uciderea unui pusti de culoare: Obama face apel la calm (Foto & Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 08:32
4439 citiri
Revolta in America, dupa uciderea unui pusti de culoare: Obama face apel la calm (Foto & Video)
Foto: Newsweek

Multimi de persoane revoltate au umplut, luni, strazile oraselului Ferguson din Missouri, SUA, la cateva minute dupa ce un juriu a decis sa nu puna sub acuzare un politist care a impuscat mortal, in luna august, un adolescent de culoare, pe numele sau Michael Brown.

Juriul a luat aceasta decizie dupa ce a luat in considerare acuzatiile care i se aduc lui Darren Wilson, politistul care l-a impuscat pe Brown, in varsta de 18 ani, dupa o confruntare, la 9 august, scrie France24.

La cateva minute dupa anuntul juriului, politia din St. Louis County a fost nevoita sa foloseasca o portavoce pentru a cere multimii furioase sa se disperseze de pe strazile din Ferguson. Protestatarii nu au ascultat ordinele politiei si unii au strigat "crima".

Foto: SkyNews

Peste alte cateva minute, in strada s-au auzit patru focuri de arma. Geamurile unei masini de politie abandonate au fost sparte si vehiculul a fost incendiat. Mai multe magazine si alte cladiri au fost vandalizate.

Foto: SkyNews

Politistii in echipament de interventie au raspuns cu fum si spray cu piper, desi oamenii spun ca s-a tras cu gaze lacrimogene. Politia a anuntat ulterior ca un politist a fost impuscat si este cautat atacatorul.

In Clayton, unde s-a desfasurat procesul, multimea din fata tribunalului a fost coplesita de tristete. La fata locului se aflau prezente efective importante de politie.

Foto: SkyNews

Familia lui Brown s-a declarat "profund dezamagita ca ucigasul copilului" sau nu a fost pus sub acuzare, dar a cerut oamenilor sa evite violentele, sa ramana pasnici si sa-si canalizeze mania pentru a obtine o decizie ca orice politist american sa poarte asupra sa o camera de luat vederi corporala.

Foto: SkyNews

Protestele au devenit atat de ample incat presedintele Barack Obama s-a vazut nevoit sa le ceara manifestantilor sa ramana pasnici si politistilor sa dea dovada de retinere.

Foto: SkyNews

"Suntem o natiune construita pe statul de drept si trebuie sa acceptam ca aceasta este decizia marelui juriu. Trebuie sa admitem ca situatia din Ferguson exprima provocarile mai ample pe care inca le infruntam ca natiune. Ramane un fapt ca in prea multe parti ale acestei tari exista o profunda neincredere intre politie si comunitatile de culoare", a aratat Obama.

Revolte in America soldate cu victime, dupa ce politistii au impuscat un barbat de culoare

Incidentul de la 9 august a inceput cu o altercatie intre doi barbati si un politist. Unul dintre barbati l-a impins pe politist in masina sa, a urmat o incaierare in masina pentru pistolul politistului, iar omul legii a tras un foc de arma. A iesit apoi din masina si a mai tras cateva gloante in Michael Brown.

Brown era neinarmat, dar nu se stie daca cealalta persoana care era alaturi de el nu avea o arma. Mama tanarului si-a exprimat nedumerirea ca politistul nu a folosit un dispozitiv neletal pentru a-l potoli.

Tanar de culoare ucis de politie in SUA: Ce zice Obama, in timp ce revoltele continua

Dupa moartea tanarului Brown, comunitatea din Ferguson a iesit pe strazi mai multe zile pentru a protesta fata de felul in care politia se raporteaza la tinerii de culoare. In cursul manifestatiilor, care au avut si accente violente, alte cateva persoane au fost impuscate de politie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#America revolta politist impuscat negru, #America revolte proces negru ucis , #America
Comentarii