Revolte in America: Politistul ucigas ar impusca din nou adolescentul de culoare

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 07:55
6029 citiri
Revolte in America: Politistul ucigas ar impusca din nou adolescentul de culoare
Foto: Twitter/Yarminche Alcindor

Politistul Darren Wilson, din orasul Ferguson, Missouri, aflat in centrul unui val de revolte, a insistat, marti, ca nu a avut de ales cand l-a impuscat pe adolescentul de culoare Michael Brown, care a murit. Daca ar fi nevoit, a spus Wilson, ar face-o din nou.

Declaratiile politistului sunt de natura sa inflameze tensiunile in Ferguson, unde luni au avut loc proteste violente dupa ce un juriu a decis sa nu il puna sub acuzare pentru moartea tanarului. Wilson a facut declaratiile intr-un interviu pentru ABC, in cursul caruia a precizat ca nu l-a impuscat in spate pe Brown, scrie Raw Story.

Politistul a mai sustinut ca s-a temut pentru viata sa intrucat adolescentul i-a umblat in masina si i-a apucat arma. Ii pare rau ca Brown a murit, insa "nu ar face nimic diferit". "A facut ceea ce a fost antrenat sa faca. Pur si simplu si-a facut meseria", a povestit jurnalistul care l-a intervievat.

Intrebat daca "lucrurile ar fi decurs diferit daca Brown era alb", Wilson a replcat: "Categoric nu". Politistul s-a declarat cu "constiinta curata".

Revolta in America: Confruntari intre politie si manifestanti

America a fost zguduita de ample proteste de strada dupa ce un juriu a decis sa nu puna sub acuzare un politist care a impuscat mortal, in luna august, un adolescent de culoare.

Oamenii sunt revoltati de ceea ce considera a fi discriminarea politiei fata de persoanele de culoare. Protestele, initial localizate in Ferguson, statul Missouri, unde a fost ucis Michael Brown, s-au raspandit si in orasele importante ale tarii, New York, Chicago, Seattle si Los Angeles.

In Missouri, protestele de strada au generat valuri de violente in cursul noptii de luni.

Revolta in America, dupa uciderea unui pusti de culoare: Obama face apel la calm (Foto & Video)

Familia lui Brown s-a declarat "profund dezamagita ca ucigasul copilului" sau nu a fost pus sub acuzare, dar a cerut oamenilor sa evite violentele, sa ramana pasnici si sa-si canalizeze mania pentru a obtine o decizie ca orice politist american sa poarte asupra sa o camera de luat vederi corporala.

Protestele au devenit atat de ample incat presedintele Barack Obama s-a vazut nevoit sa le ceara manifestantilor sa ramana pasnici si politistilor sa dea dovada de retinere.

Revolte in America soldate cu victime, dupa ce politistii au impuscat un barbat de culoare

Incidentul de la 9 august a inceput cu o altercatie intre doi barbati si un politist. Unul dintre barbati l-a impins pe politist in masina sa, a urmat o incaierare in masina pentru pistolul politistului, iar omul legii a tras un foc de arma. A iesit apoi din masina si a mai tras cateva gloante in Michael Brown, care era neinarmat.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#America revolte negru impuscat, #America politist impuscat negru , #America