Rusia vrea sa rupa America in doua? Ce planuri are in Texas

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 09:52
10469 citiri
Rusia vrea sa rupa America in doua? Ce planuri are in Texas
Foto: Kremlin

In timp ce americanii isi consolideaza pozitia din estul Europei, se pare ca nici Rusia nu s-ar lasa mai prejos si ar incerca sa rupa in doua Statele Unite ale Americii, printr-un plan prin care Vladimir Putin ar dori sa demonstreze ipocrizia americanilor.

Business Insider sustine ca Rusia ar fi unul dintre sustinatorii principali al "Miscarii Nationale Texas", un grup politic ce militeaza pentru desprinderea statului Texas din SUA.

Nathan Smith, cel care s-a autointitulat ministrul de externe al Miscarii Nationale Texas, a fost primit cu caldura la mitingurile de extrema dreapta din Rusia, in timp ce presa de stat din aceasta tara il prezinta cu simpatie dupa ce a descris SUA ca fiind "o dictatura, nu o democratie".

Guvernatorul Texasului ameninta cu secesiunea

Deocamdata Kremlinul s-a implicat in aceasta lupta pentru independenta Texasului prin intermediul armatei de trolleri pe care o detine. Acestia intretin discutiile in spatiul virtual, militand pentru secesiune.

De altfel, si oficialii rusi, printre care si Vladimir Putin, au inceput sa aduca adesea vorba despre situatia din Texas in discursurile publice din ultimele luni. Spre exemplu, Vladimir Putin a acuzat SUA de ipocrizie, in decembrie anul trecut, pentru ca au "luat" Texasul de la Mexic, in 1836. In realitate, insa, Texasul era republica independenta de zece ani in momentul in care s-a alaturat SUA.

Prin aceasta declaratie, Putin dorea sa arate ca situatia din Crimeea nu este ceva neobisnuit, in conditiile in care americanii ar fi procedat similar cu aproape doua secole in urma.

Totusi, in ciuda eforturilor pe care Miscarea Nationala Texas le depune, ramane de vazut cum vor primi cetatenii de rand aceste demersuri. Trei dintre ultimii noua presedinti ai SUA au fost din Texas, iar doi dintre candidatii la alegerile din 2016, Rick Perry si Ted Cruz, sunt si ei texani. Unul dintre ei, Perry, a spus ca secesiunea nu este un subiect de discutie pentru el.

Texasul nu este singurul teritoriu in care Rusia militeaza pentru independenta, situatii similare petrecandu-se si in Scotia, Venetia si Catalunia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#secesiune Texas Rusia, #Rusia plan secesiune Texas , #America