Scandal in SUA: Chinurile in care a murit un detinut pe care s-a testat un nou tip de injectie letala

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 13:34
7961 citiri
Scandal in SUA: Chinurile in care a murit un detinut pe care s-a testat un nou tip de injectie letala
Foto: AP

Un condamnat la moarte a fost executat de statul Ohio joi, folosindu-se o combinatie de medicamente netestata pana acum. Barbatul a parut ca suspina adanc si sforaie in timpul operatiunii care a durat 25 de minute.

Dennis McGuire a fost declarat mort la ora 10.53 intr-o inchisoare din orasul Lucasville, Ohio. Avocatii lui au avertizat inaintea inceperii procedurii despre posibilitatea ca amestecul de midazolam sedativ si anestezicul hydromorphone i-ar putea produce o 'sufocare' prelunga, scrie The Guardian.

Cu toate astea, la o audiere in fata unei instante saptamana trecuta, un procuror a spus foarte direct ca "Nu ti se garanteaza o executie fara dureri", iar judecatorul a permis continuarea executiei.

Potrivit martorilor prezenti la executie, McGuire "a parut sa suspine adanc de mai multe ori in timpul executiei sale prelungite. McGuire a scos zgomote ce pareau sforait in cele mai mult de 15 minute care i-au trebuit ca sa moara. A fost una dintre cele mai lungi executii de cand statul Ohio a reluat aplicarea pedepsei capitale din 1999. Stomacul lui McGuire s-a ridicat si a coborat de mai multe ori si isi inchidea si deschidea gura".

Un alt martor, spune ca la 4 minute de la administrarea injectiei letale, "McGuire a inceput sa se lupte pentru aer".

Autoritatile au declarat initial ca executia lui a durat 15 minute, apoi au revenit cu o estimare de 25 de minute. Avocatul lui McGuire, Allen Bohnert, a declarat ca, la un moment dat, McGuire a incercat sa se ridice si sa le vorbeasca membrilor familiei sale.

McGuire, in varsta de 53 de ani, a fost executat pentru violarea si apoi uciderea in 1989 a tinerei Joy Stewart, in varsta de 22 de ani, care era si insarcinata in 30 de saptamani.

Membri ai familiei acesteia au fost si ei prezenti la executie si au declarat ca executia lui McGuire va fi mai usoara decat modul in care a murit Joy. Statul Ohio a recurs la folosirea noului amestec letal din cauza faptulului ca producatorul danez al amestecului folosit anterior, pentobarbital, a interzis folosirea acestuia in inchisorile americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#SUA executie amestec letal nou, #Ohio executie 25 minute, #Ohio executie condamnat sforait suspin , #America