Se va repeta tragedia de la Charlottesville? O noua manifestatie a extremei drepte la Boston

Sambata, 19 August 2017, ora 11:30
2979 citiri
Se va repeta tragedia de la Charlottesville? O noua manifestatie a extremei drepte la Boston
Foto: Hepta.ro

Autoritatile americane se tem de izbucnirea unor noi incidente violente in cursul unei manifestatii care va avea loc sambata, la Boston, in statul Massachusetts, si care urmeaza sa reuneasca reprezentanti ai extremei drepte, in timp ce miscari antirasiste au lansat apeluri la o contramanifestatie.

Securitatea a fost intarita in jurul gradinii publice Boston Common, cea mai veche din SUA, unde a fost anuntata o manifestatie a militantilor extremei drepte in cursul zilei de sambata. Aceasta intervine dupa o manifestatie similara la Charlottesville, in Virginia, unde o tanara a fost ucisa, fiind lovita de o masina condusa de un adept al suprematiei albilor, pe fondul unei tensiuni crescute.

"Cred ca discursul extremei drepte a trecut la un nivel superior si aceasta ne ingrijoreaza. Nu am vazut niciodata atat de multi oameni cautand confruntarea si rolul nostru va fi sa calmam situatia", a declarat William Evans, comisar de politie, relateaza France 24.

Circa 500 de politisti urmeaza sa fie desfasurati la fata locului, dintre care unii sunt imbracati in civil.

Boston Common a gazduit in istorie personalitati ale militantilor pentru drepturi civice, precum Martin Luther King si Barack Obama.

Dar in pofida opozitiei primarului orasului si a unei parti a populatiei, autoritatile din Boston au autorizat aceasta reuniune cu scopul - spun ele - de a proteja libertatea de expresie a manifestantilor.

"Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunitatii evreiesti, a comunitatii afro-americane si la adresa multor altor comunitati, iar eu nu ii vreau aici. Voi fi foarte clar: nu ii vreau aici. Daca as fi putut sa nu le dau autorizatia, as fi facut-o", a asigurat Martin Walsh, primar al Bostonului.

Politia a recomandat locuitorilor orasului sa ramana acasa in timpul manifestatiei, dar unii opozanti ai gruparilor de extrema dreapta, precum Fight Supremacy, au planificat si ei o reuniune. Potrivit retelelor de socializare, cei care afirma ca vor sa participe la aceasta contramanifestatie sunt intre 20.000 si 30.000.

Cele doua manifestatii vor fi separate prin bariere si fiecare dintre manifestanti va fi perchezitionat minutios.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Boston manifestatie extrema dreapta, #nazisti SUA , #America
Comentarii