Spionul care a ajutat la dejucarea atentatului vizand SUA este arab (Video)

Vineri, 11 Mai 2012, ora 12:30
2283 citiri
Spionul care a ajutat la dejucarea atentatului vizand SUA este arab (Video)
Foto: Arhiva

Spionul care a ajutat la dejucarea atentatului vizand Statele Unite ale Americii este cetatean britanic de origine araba, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de catre presa americana.

Se pare ca serviciile britanice de informatii au fost implicate puternic in recrutarea spionului, au adaugat oficialii americani, in timp ce omologii lor de la Londra au refuzat sa comenteze informatiile, transmite pagina de Internet a postului de televiziune NBC.

Anterior, presa a scris ca presupusul autor al tentativei de atentat dejucata de Statele Unite ar fi fost, de fapt, agent dublu: persoana trimisa de filiala al-Qaida din Yemen pentru a ataca un avion cu destinatia Statele Unite fusese recrutata de serviciile de informatii saudite. Apoi, ar fi plecat din Yemen cu dispozitivul si l-ar fi livrat CIA.

Atentat dejucat in SUA: Dispozitiv exploziv similar celor utilizate de al Qaida

Autoritatile americane au anuntat, luni, ca au dejucat un atentat cu bomba ce viza un avion american, inainte ca atentatorul sa reprezinte un pericol la adresa securitatii cetatenilor americani sau a liniilor aeriene. Planul terorist purta marca al Qaida, spun expertii.

Secretarul american de Stat, Hilary Clinton, a afirmat, marti, ca cel mai recent atentat cu bomba dejucat de autoritatile americane releva ca, desi dispozitivul care trebuia sa arunce in aer un avion nu a reprezentat niciun pericol, teroristii raman determinati scopurilor lor ucigase.

"Acesti teroristi continua sa incerce... sa gaseasca modalitati mai perverse si mai teribile de a ucide persoane nevinovate, si este o reamintire a motivului pentru care trebuie sa ramanem vigileti acasa si in strainatate pentru a ne proteja natiunea si a proteja natiunile prietene", a declarat Hillary Clinton.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#spion dejucat atentat SUA arab, #spion dejucat atentat SUA britanic, #atentat SUA dejucat, #teroristi al Qaida SUA , #America