Tensiuni rasiale in SUA: Fotografia emotionanta, care a facut inconjorul Internetului

Marti, 05 Mai 2015, ora 08:32
11640 citiri
Tensiuni rasiale in SUA: Fotografia emotionanta, care a facut inconjorul Internetului
Foto: Twitter/Manda Moore

O fotografie surprinsa in timpul protestelor din orasul american Baltimore, care au degenerat intr-o revolta violenta, a facut inconjorul Internetului.

Fotografia, in care apare o fetita care se joaca langa un soldat al Garzii Nationale, a fost distribuita de zeci de mii de ori pe retelele sociale, scrie Today.com. Doar pe Reddit, fotografia a fost vazuta de 2,6 milioane de ori.

Imaginea postata cu hashtagul #BaltimoreUprising a fost pusa pe Internet la scurt timp dupa ce autoritatile au anuntat ca sase politisti au fost pusi sub acuzare pentru uciderea lui Freddie Gray, un tanar de culoare care a murit in arest.

Revolte in SUA - Donald Trump, atac la Obama: Marele nostru presedinte african...

Fotografia arata o fetita care se joaca langa un soldat, in timp ce acesta sta relaxat pe spate, cu arma indreptata spre pamant, la doar cativa centimetri de fetita. Pe Internet, imaginea a fost catalogata ca "draguta" sau "emotionanta". Fotograful insa spune ca poza este de-a dreptul tragica.

*Foto: Twitter: Manda Moore

Intr-o alta imagine, micuta Mckenna Mack, care are doar doi ani, apare trimitind pupici in aer soldatilor.

*Foto: Twitter: Manda Moore

Violentele care au zguduit orasul au izbucnit saptamana trecuta, intr-un cartier din Baltimore, dupa ce s-a terminat slujba religioasa in memoria lui Freddie Gray, tanarul de culoare care a murit in arest, iar grupuri de oameni furiosi au aruncat cu sticle si pietre in directia politistilor. Masini (inclusiv de politie) au fost fie incendiate, fie vandalizate, vitrinele magazinelor au fost sparte, o farmacie si alt magazin au fost jefuite, o cafenea a fost distrusa.

Spre seara, violentele s-au extins, iar 27 de persoane au fost arestate. Mai multi politisti au suferit fracturi, fortele de ordine facand uz de gaze lacrimogene pentru a-i imprastia pe protestatari, a precizat un purtator de cuvant al Politiei.

Ulterior, sase politisti au fost pusi sub acuzare pentru moartea tanarului.

Ample proteste de strada, devenite pe alocuri violente, au avut loc in ultimele luni in diverse colturi ale Statelor Unite, dupa ce un juriu a decis sa nu puna sub acuzare un politist care a impuscat mortal, in luna august 2014, un adolescent de culoare (Michael Brown). Au urmat incidente violente in care au fost implicati oameni de culoare si politisti, unele dintre ele letale.

Protestele, initial localizate in Ferguson, statul Missouri, unde a fost ucis Michael Brown, s-au raspandit si in orasele importante ale tarii, New York, Chicago, Seattle si Los Angeles.

Oamenii sunt revoltati de ceea ce considera a fi discriminarea politiei fata de persoanele de culoare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#proteste America Freddie Gray, #imagine virala tensiuni rasiala , #America