Teroare la o universitate din SUA: Atacatorul si-a ucis metodic victimele, trecand dintr-o sala de curs in alta

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 08:48
9874 citiri
Teroare la o universitate din SUA: Atacatorul si-a ucis metodic victimele, trecand dintr-o sala de curs in alta
Foto: Captura Youtube/ABC News

Noi detalii de la impuscaturile din campusul universitar din Oregon, SUA, incep sa apara.

Bilantul oficial al atacului de la campusul universitar din Oregon a coborat putin fata de cel anuntat joi seara, fiind vorba despre 10 morti si 7 raniti, fata de 13 morti si 25 de raniti cat fusese anuntat initial.

Atac armat la o universitate din SUA: 13 morti si 25 de raniti (Video)

"Pentru moment, putem confirma zece morti" si sapte raniti in atacul armat, a declarat seful politiei din comitat, John Hanlin, intr-o conferinta de presa. El nu a precizat daca atacatorul, care a fost ucis in schimbul de focuri cu politia, a fost inclus in acest bilant.

Atac armat la o universitate din SUA - Obama: Uciderile in masa au devenit o rutina (Video)

Identitatea autorului atacului nu a fost oficial dezvaluita. Media americane au relatat insa ca este vorba de Chris Harper Mercer, un tanar de 26 de ani care nu ar fi fost student in universitatea unde a avut loc masacrul.

"Doua surse din cadrul politiei au declarat pentru CBS News ca atacatorul a fost identificat ca fiind Chris Harper Mercer", a precizat postul de televiziune pe pagina sa de Internet, adaugand ca sursele citate au vorbit despre patru arme - trei pistoale si o pusca - ce au fost gasite la locul atacului.

Insa guvernatorul de Oregon, Kate Brown, a spus joi ca atacatorul este "un barbat de 20 de ani".

El a murit in campusul universitatii, in schimbul de focuri cu politistii, a precizat Hanlin.

"Ma aflam in clasa de langa cea unde se gasea atacatorul", a povestit o studenta, Cassandra Welding, la CNN. Auzind focurile de arma, "toti studentii din clasa s-au ascuns sub birouri, iar o femeie, una dintre colegele mele de clasa, a mers sa vada ce se intampla, a deschis usa si, din nefericire, atacatorul a tras asupra ei".

Studentii, panicati, au inchis usa, au stins lumina si au sunat la politie si familii, incercand sa se protejeze cu "gentile, scaunele, tot ce puteam gasi, in caz ca ar fi intrat", a adaugat Cassandra Welding.

Atacatorul si-a ucis metodic victimele, trecand dintr-o sala de curs in alta prin Universitatea Umpqua, potrivit media locale.

Universitatea se afla intr-o regiune rurala si izolata, comunitatea locala traind in special din exploatarea lemnului.

"Cel mai mare soc va fi cand numele (victimelor) vor fi facute publice si cand vor fi recunoscute unele dintre aceste nume", a spus primarul din Roseburg, denuntand o crima "nebuneasca".

Campusul universitar, unde studiau circa 3.000 de persoane, a fost evacuat si incercuit. Universitatea va fi inchisa pentru studenti pana cel putin luni, a anuntat conducerea.

Inainte de a-i lasa sa plece din campus, politia i-a perchezitionat pe studenti, cu mainile la cap, in cautare de eventuali complici si arme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#atac armat universitate Oregon morti, #impuscaturi universitate oregon , #America