Un celebru proprietar de bordeluri ar putea fi ales in Congresul Nevadei, desi a murit

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 14:16
2417 citiri
Un celebru proprietar de bordeluri ar putea fi ales in Congresul Nevadei, desi a murit
Foto: Twitter/@Dashadare23

Un proprietar de bordeluri si totodata o vedeta de reality show, Dennis Hof, candidat oficial al Partidului Republican in Parlamentul Nevadei, a murit marti, dar ar putea sa fie ales - cu titlu postum -, in virtutea codului electoral al acestui stat american.

O personalitate brutala si contestata, inclusiv in cadrul partidului, Dennis Hof a fost gasit mort la una dintre proprietatile sale, "Love Ranch", potrivit serifului comitatului Nye, situat la aproximativ 250 de kilometri de Las Vegas, relateaza AFP.

Dupa ce si-a sarbatorit, luni, implinirea varstei de 72 de ani, la un miting electoral, flancat de un actor porno pensionar si un celebru reprezentant al lobby-ului impotriva impozitelor, Hof ar fi murit in somn.

In pofida faptului ca a murit, el are o sansa de fie ales pe 6 noiembrie in acest comitat rural foarte conservator, unde era favorit in fata unicului adversar, democrata Lesia Romanov.

Codul electoral din Nevada prevede ca, daca un candidat moare dupa ora 17:00, din a patra vinere din iulie a anului in care se tine scrutinul, buletinele exprimate in favoarea defunctului trebuie luate in calcul la stabilirea rezultatului alegerilor.

"Daca defunctul candidat primeste majoritatea voturilor, el este considerat ales, postul in care este ales este considerat vacant", iar conducatorii comitatului trebuie sa-i gaseasca un succesor in randul partidului pe care-l reprezenta, stipuleaza legea statului.

In iunie, Dennis Hof a obtinut o victorie detasata in alegerile primare republicane in Nevada, infrangandu-l pe deputatul in exercitiu dupa ce a promis scaderi de impozite si sa apere dreptul de a detine arme de foc.

In afara de sapte bordeluri, legale in aceasta zona slab populata din Nevada, fostul postas a deschis statii de alimentare cu carburant si restaurante. El a fost, de asemenea, vedeta unui reality show difuzat pe HBO care prezinta viata unor prostituate dintr-unul dintre bordelurile sale.

El a publicat o carte de memorii, intitulata "The art of the pimp", o aluzie la bestsellerul "The art of the deal" al lui Donald Trump, modelul sau in politica, potrivit spuselor sale. Criticii il taxeaza drept un oportunist, subliniind ca in 2016 a sustinut-o pe democrata Hillary Clinton, sub sloganul "prostituatele pentru Hillary".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proxenet mort candidat Congres , #America