Un trib pierdut traieste in jungla Amazonului

Marti, 01 Februarie 2011, ora 17:58
6557 citiri
Un trib pierdut traieste in jungla Amazonului
Foto: Daily Mail

Un trib pierdut traieste in jungla Amazonului, departe de civilizatie, la granita dintre Brazilia si Peru. Indienii isi duc viata la fel ca acum cateva milenii, hranindu-se cu manioc, papaya, legume si vanat.

Grupul traieste intr-o izolare totala, in padurile tropicale dense ale Amazonului, de-a lungul granitei dintre Brazilia si Peru, informeaza Daily Mail.

Imaginile aeriene realizate de autoritatile braziliene, care au monitorizat acest trib, au fost trimise organizatiei caritabile engleze Survival International si altor ONG, in speranta ca ei pot ajuta la protejarea teritoriului lor si la conservarea existentei lor izolate.

Temerile sunt in crestere, deoarce un aflux de taietori ilegali de busteni din Peru ar putea ameninta supravietuirea lor, prin impingerea altor triburi in acea zona si crearea unui conflict sangeros, pentru materii prime si terenuri.

Guvernul brazilian a delimitat cateva teritorii, pentru ca acestia sa traiasca in siguranta, dar cel peruan a adoptat o atitudine nepasatoare.

In timp ce guvernul brazilian a delimitat trei domenii de pe teritoriul lor de granita, unde mai multe triburi pot trai in pace, vecinii lor peruvieni continua sa adopte o atitudine mai mult decat nepasatoare. Presedintele Alan Garcia, care a preluat conducerea in Peru, in iulie 2006, a spus ca aceste triburi nu exista.

Membrii tribului au parul tuns pe frunte si lung in spate, ca si indienii Panaon, iar imaginile uimitoare dezvaluie detalii despre modul lor de viata, aratand ca sunt o comunitate dinamica.

Au putut fi observate cosuri pline cu manioc si papaya, precum si containere cu legume, peste si vanat, acoperite cu frunze da banane.

Comunitatea, care se estimeaza a avea aproximativ 150 de persoane, are de asemenea lucruri de metal, cum ar fi un cutit si o tigaie, posibil dobandite din tranzactiile cu alte triburi.

Fiona Watson, de la organizatia Survival International, cercetator care lucreaza in zona, se teme ca, daca guvernul peruvian persista cu atitudinea sa actuala si nu face nimic pentru a opri impactul furnizorilor de busteni, viitorul tribului este pus in pericol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#trib Amazon, #trib jungla amazoniana, #trib pierdut Brazilia, #bastinasi Amazon , #America