Vicepresedintele SUA, Joe Biden: Sunt cel mai sarac din Congresul american

Marti, 24 Iunie 2014, ora 20:42
2571 citiri
Vicepresedintele SUA, Joe Biden: Sunt cel mai sarac din Congresul american
Foto: ABC News

Vicepresedintele american Joe Biden a declarat ca intelege problemele financiare ale familiilor care muncesc si au in intretinere copii mici deoarece "el este cel mai sarac om din Cogres".

Biden, care castiga un salariu anual de 230.700 de dolari, a facut aceasta remarca inainte sa participe la prima intalnire a Congresului SUA dedicata familiilor in care ambii parinti muncesc, scrie ABC News.

Vicepresedintele a incercat sa sublinieze castigurile sale modeste si lipsa de avere in cazul altor politicieni de rang inalt, dar a intarit astfel speculatiile ca a conturat in mod deliberat un contrast intre el si fostul Secretar de Stat al SUA, Hillary Clinton, care a vorbit public despre averera sa.

Biden a spus ca oamenii ar putea sa se uite la el si sa spuna ca "are un costum usor scump pe el" si ca "acesta e vicepresedintele SUA", dar ca, oricum, "acesta e cel mai sarac om din Congres". "El inca castiga o multime de bani ca vicepreesedinte al SUA, si asa si e", a spus el multimii.

"Nu am pachete de actiuni pe bursa, nu am conturi de economii, dar am o pensie mare si un salariu bun. Am fost foarte norocos pana acum", a spus Biden.

Se estimeaza ca Biden are intre 39.000 de dolari si 800.000 de dolari, potrivit unei organizatii care monitorizeaza averile politicienilor americani. Presedintele Obama are o avere estimata intre 3 milioane si 8 milioane de dolari.

Averea medie a congresmenilor americani era de 442.000 de euro in 2012. Aproximativ 50 de membri ai Congresului au datorii care depasesc 500.000 de dolari.

Hillary Clinton, care ar putea sa concureze impotriva lui Biden la presedintia Partidului Democrat in 2016, a afirmat la o emisiune ca a parasit Casa Alba "complet falita si indatorata", luptandu-se sa isi permita cheltuielile pentru casele detinute si pentru educatia fiicei sale, Chelsea.

De la parasirea postului de Secretar de Stat, Hillary Clinton a mai castigat insa aproximativ 200.000 de dolari, din conferinte publice in care a tinut discursuri.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Joe Biden sarac Congres, #Biden cel mai sarac congresman, #Biden avere Hillary Clinton , #America