Femeile din Arabia Saudita vor putea sa conduca motociclete si camioane

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 20:08
3419 citiri
Femeile din Arabia Saudita vor putea sa conduca motociclete si camioane
Foto: Arhiva Hepta.ro

Femeile din Arabia Saudita vor putea de asemenea sa conduca motociclete si camioane incepand cu iunie 2018, au clarificat autoritatile, la aproape trei luni dupa anuntul facut de Riad ca femeile vor putea sofa.

In acest regat ultraconservator, femeile sunt supuse totusi unor restrictii severe si trebuie sa fie sub tutela unui barbat din familia lor pentru a putea studia sau calatori, relateaza AFP.

"Le vom permite femeilor sa conduca motociclete si camioane", a dat asigurari vineri Directia Generala a Circulatiei, raspunzand mai multor intrebari privind decretul regal anuntat in septembrie, conform agentiei oficiale de presa SPA.

Intrebate despre posibilitatea de a se face o distinctie intre femeile si barbatii care conduc, prin placute de inmatriculare diferite, autoritatile au precizat ca "nu va exista nicio diferentiere".

In caz de infractiuni sau de accidente grave, femeile-sofer vor fi totusi duse la un centru de politie rezervat femeilor.

La sfarsitul lunii septembrie, comunitatea internationala a salutat decizia 'istorica' a regatului saudit, singura tara din lume ca interzicea pana acum dreptul femeilor de a conduce masini.

Aceasta masura, ceruta din 1990 de militante, unele dintre ele fiind chiar arestate pentru ca au sfidat interdictia, urmeaza sa intre in vigoare incepand cu iunie 2018.

Decizia a fost luata de tanarul print mostenitor Mohammed ben Salmane, arhitectul unui amplu program de reforme economice si sociale supranumit 'Viziunea 2030', care vizeaza in special sa creasca participarea femeilor in campul muncii la 30% in 2030, comparativ cu 22% in prezent.

In afara faptului ca va aduce pe strazi milioane de noi soferi, decizia Riadului ar putea avea un impact semnificativ asupra economiei saudite, serios afectata de la mijlocul lui 2014 in urma scaderii veniturilor din petrol.

In Arabia Saudita, somajul este extrem de ridicat in randul femeilor, din cauza dependentei lor totale de barbati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei Arabia Saudita motociclete, #femei Arabia Saudita camioane , #Arabia Saudita
Comentarii