Izolarea Qatarului ar putea duce la razboi in Orientul Mijlociu - ministrul de externe german

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 10:13
3475 citiri
Izolarea Qatarului ar putea duce la razboi in Orientul Mijlociu - ministrul de externe german
Foto: Facebook/Sigmar Gabriel

Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat, sambata, ca disputa diplomatica dintre tarile arabe si regimul qatarez ar putea sa duca la izbucnirea unui razboi in Orientul Mijlociu.

"Exista un pericol ca aceasta disputa sa duca la razboi", a declarat ministrul german intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Reuters.

De asemenea, acesta a atras atentia asupra inrautatirii "dramatice" a relatiilor dintre aliatii si vecinii din zona Golfului.

Seful diplomatiei germane a precizat ca a vorbit in ultima saptamana cu omologii din Arabia Saudita, Qatar, Turcia, dar si Kuwait si Iran pentru a-si exprima ingrijorarile cu privire la situatia complicata din Orientul Mijlociu.

"Dupa discutiile din aceasta saptamana, stiu cat de serioasa este situatia, dar cred ca exista sanse bune pentru un progres", a concluzionat Sigmar Gabriel.

Arabia Saudita, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt si Yemen au decis la inceputul acestei saptamani sa intrerupa relatiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzandu-l de destabilizarea regiunii si sponsorizarea mai multor grupari teroriste, de la jihadistii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Fratia Musulmana si Hamas.

Vezi si Qatarul a fost izolat complet de tarile arabe: oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a-si face provizii

Ulterior, decizia a fost sustinuta de guvernul recunoscut al Libiei, precum si de insulele Maldive.

Doha dezminte vehement ca finanteaza grupari teroriste si a condamnat blocada impusa de vecinii arabi, sustinand ca acuzatiile aduse sunt lipsite de orice baza in realitate.

Citeste mai multe informatii despre izolarea Qatarului:

  • Trump isi asuma izolarea Qatarului: Primul meu turneu a inceput sa dea roade
  • Hackerii rusi s-ar afla in spatele crizei care a dus la izolarea Qatarului. Cum au sabotat micul stat din Golf
  • Dupa ce hackerii rusi au fost acuzati ca au stat la originea crizei din Qatar, Moscova se ofera sa ajute la rezolvarea situatiei
  • Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
    Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
    Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
    Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
    Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
    Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
    #izolare Qatar razboi avertisment, #izolare Qatar razboi, #izolare Qatar Arabia Saudita , #Arabia Saudita