Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Poet condamnat la moarte pentru afirmatii impotriva lui Dumnezeu

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 20:30
6900 citiri
Poet condamnat la moarte pentru afirmatii impotriva lui Dumnezeu
Foto: captura YouTube / interviu Ashraf Fayadh 2013

Un poet palestinian a fost condamnat la moarte pentru apostazie in Arabia Saudita, a anuntat vineri organizatia de aparare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), potrivit AFP.

Un tribunal l-a condamnat marti pe Ashraf Fayad la pedeapsa capitala, o sentinta care poate fi atacata prin apel, a afirmat Adam Coogle, un responsabil pentru Orientul Mijlociu al organizatiei nonguvernamentale, care a sus ca a citit textul deciziei instantei.

"Este destul de rar" ca cineva sa fie condamnat pentru apostazie, a subliniat Coogle.

In 2014, Fayad a fost condamnat, in prima instanta, la patru ani de inchisoare si la 800 de lovituri de bici, in urma unei plangeri inaintate de un grup de discutii culturale care se reuneste intr-o cafenea din Abha, in sud-vestul tarii.

"Fayad a spus ca a avut o disputa cu ceilalti membri ai grupului", a precizat Coogle.

Un barbat a sustinut ca l-a auzit facand afirmatii impotriva lui Dumnezeu, in timp ce un cleric l-a acuzat de blasfemie intr-un volum de poeme pe care palestinianul l-a scris in urma cu 10 ani.

La primul proces, Fayad a negat ca opera sa este blasfematoare, insa si-a cerut totusi iertare. Astfel, instanta "nu a dorit sa-l condamne la moarte".

Insa marti, potrivit reprezentantului HRW, un alt tribunal a revenit asupra deciziei, considerand ca "Dumnezeu este cel care trebuie sa ierte".

Apostazia, la fel ca violul, crima sau traficul de droguri, este pasibila de pedeapsa capitala in Arabia Saudita, tara care se ghideaza dupa o versiune dura a legii islamice Sharia.

Autoritatile saudite invoca dorinta de descurajare ca argument-cheie in incercarea de a justifica pedeapsa cu moartea.

Potrivit Amnesty International, 151 de persoane au fost executate in Arabia Saudita de la inceputul anului, un record de dupa 1995.

Regatul saudit se numara printre tarile unde au loc cele mai multe executii, alaturi de China, Iran si SUA.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#poet condamnat moarte, #pedeapsa capitala apostazie, #executat apostazie Arabia Saudita , #Arabia Saudita