Atac armat intr-o scoala din America: Un mort si mai multi raniti

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 07:26
3362 citiri
Atac armat intr-o scoala din America: Un mort si mai multi raniti
Foto: Arhiva Ziare.com

Un elev de 18 ani a fost ucis si alti sapte au fost raniti, marti, intr-un atac armat care a avut loc la o scoala din Highlands Ranch, o suburbie a orasului Denver din statul Colorado.

Politia nu a dezvaluit numele tanarului care si-a pierdut viata.

Mai multe victime ale atacului armat, cu varsta cuprinsa intre 15 si 18 ani, au fost internate in stare grava, potrivit informatiilor furnizate de seriful comitatului Douglas, Tony Spurlock, transmite DPA.

Cei doi suspecti, ambii elevi ai scolii, au fost arestati.

Cei doi au patruns in incinta scolii STEM (abreviere pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) din Highlands Ranch si au atacat in doua locuri diferite. Politia a sosit la doua minute de la primirea informatiilor despre atac, cand inca se mai auzeau impuscaturi, a precizat Spurlock, potrivit Reuters.

Oamenii legii au refuzat sa comenteze in legatura cu motivul atacului, afirmand ca este prea devreme, ancheta desfasurata cu sprijinul FBI fiind in curs.

Atacul armat a avut loc la mai putin de o luna de la comemorarea a 20 de ani de la masacrul care a avut loc la liceul Columbine, situat in Littleton, la aproximativ 8 km de Highlands Ranch.

Relatarile martorilor

Un barbat care s-a prezentat ca fiind Fernando Montoya a declarat ca fiul sau de 17 ani, elev al scolii, a fost impuscat de trei ori si ca unul din prietenii sai a fost, de asemenea, ranit.

Potrivit marturiei fiului lui Montoya, care a parasit ulterior spitalul, un atacator a intrat in clasa si a deschis focul. Celalalt atacator se afla deja in clasa.

"A spus ca un tip a scos un pistol dintr-o cutie de chitara si a inceput sa traga", a declarat Montoya pentru Denver 7, canal afiliat ABC.

Casa Alba a transmis mesaje de sustinere pentru victime, familiile acestora si toti cei afectati de atac.

Colorado se numara printre statele americane in care s-au produs unele dintre cele mai grave atacuri armate in masa din SUA, precum cele de la Columbine sau Aurora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#impuscaturi scoala America, #mort atac armat America , #atac armat SUA