Atacatorul din Dayton a ucis 9 oameni si a ranit 27 in mai putin de un minut

Duminica, 04 August 2019, ora 20:02
5563 citiri
Atacatorul din Dayton a ucis 9 oameni si a ranit 27 in mai putin de un minut
Foto: captura video

Politistii americani l-au neutralizat pe autorul atacului din aceasta noapte de la Dayton in mai putin de un minut, a afirmat duminica primarita orasului din Ohio, Nan Whaley. Totusi, in acest rastimp, tragatorul a reusit sa ucida noua oameni si sa raneasca alti 27, relateaza AFP si Reuters.

"In mai putin de un minut, primii politisti din Dayton sositi la fata locului l-au neutralizat pe tragator", a spus Whaley intr-o conferinta de presa, precizand ca din cei 27 de raniti 15 au fost externati.

Suspectul, despre care Whaley nu a spus daca a fost identificat, a folosit o pusca de asalt cu cartuse de mare capacitate, avea munitii suplimentare si purta o vesta antiglont, a adaugat ea.

Duminica seara in orasul cu 140.000 de locuitori din nord-estul SUA urma sa se desfasoare un priveghi in memoria victimelor.

A fost al doilea masacru in mai putin de o zi din SUA, unde portul de arme este legal si astfel de drame nu sunt o raritate. Sambata dimineata, un barbat alb de 21 de ani a ucis 20 de persoane langa un supermarket Walmart din El Paso, in Texas, in apropiere de frontiera cu Mexicul. In acest caz, politia, care l-a arestat pe tragator, banuieste o crima cu caracter rasist.

ONG-ul Gun Violence Archives mentioneaza ca de la inceputul acestui an in SUA au avut loc 251 de "impuscaturi in masa", luand in calcul atacurile soldate cu peste patru victime, morti si raniti.

Ca de fiecare data dupa astfel de cazuri, mai multe voci din SUA au cerut reglementari mai drastice privind armele de foc. "E timpul sa trecem la actiune si sa punem capat acestei epidemii de violente asociate cu armele", a transmis pe Twitter candidatul favorit la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale de anul viitor, Joe Biden.

In schimb, republicanii au preferat din nou sa puna accentul pe problema sanatatii mintale a tragatorilor.

In ce-l priveste, presedintele Donald Trump a elogiat eforturile oamenilor legii atat din El Paso, cat si din Dayton.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#atac Dayton 2019 morti raniti , #atac armat SUA