Masacrul din Texas putea fi prevenit? Pentagonul recunoaste ca a facut o greseala in cazul criminalului

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 08:27
5869 citiri
Masacrul din Texas putea fi prevenit? Pentagonul recunoaste ca a facut o greseala in cazul criminalului
Foto: Arhiva Pixabay

Fortele Aeriene americane nu au informat FBI despre condamnarea pentru violente conjugale a fostului caporal Devin Patrick Kelley, ceea ce ar fi trebuit sa impiedice obtinerea unei arme de catre barbatul care a ucis duminica 26 de persoane intr-o biserica din Texas.

"Informatiile preliminare arata ca delictul de violenta conjugala al lui Kelley nu a fost inscris in registrul Centrului National de Informatii Judiciare", a indicat Ann Stefanek, purtator de cuvant al fortelor aeriene ale SUA, precizand ca a fost deschisa o ancheta.

O directiva a Penagonului ordona personalului ministerului sa comunice FBI orice condamnare la o curte martiala in vederea inscrierii sale in registrul amintit, transmite AFP.

Fostul caporal din fortele aeriene americane a fost judecat de o curte martiala in 2012 pentru violente contra sotiei sale si a copilului sau vitreg. El a fost condamnat la 12 luni de detentie la inchisoarea militara Miramar, in California, si a fost eliberat in 2014.

Kelley a fost dat afara din randurile Armatei pentru conduita necorespunzatoare si retrogradat la rangul de simplu soldat. Conform legii federale americane, el nu avea deci dreptul de a cumpara sau detine o arma de foc, dupa aceasta condamnare, a precizat oficialul de la Pentagon.

US Air Force a publicat, de asemenea, un document din ianuarie 2013 care detaliaza motivele condamnarii lui Devin Patrick Kelley: el a fost gasit vinovat pentru lovirea repetata a sotiei sale, intre iunie 2011 si aprilie 2012, si incercarea de a o strangula.

El a fost gasit totodata vinovat pentru lovirea violenta a fiului sau vitreg, intre aprilie si iunie 2012, cu o asemenea forta incat ar fi putut "cauza decesul acestuia sau ranirea grava".

Kelley a pledat vinovat la ambele acuzatii. In schimb, el nu a recunoscut ca ar fi indreptat arme de foc in directia sotiei si a copilului, in doua randuri, in ianuarie si aprilie 2012.

Devin Patrick Kelley a deschis focul cu o pusca semi-automata asupra credinciosilor dintr-o biserica din Sutherland Springs, un catun din Texas cu 400 de locuitori. Apoi, s-a sinucis dupa ce a incercat sa fuga de la locul masacrului. Bilantul tragediei: 26 de morti, 21 de raniti, dintre care mai multi copii.

Citeste si

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#criminal Texas greseala Pentagon cazier , #atac armat SUA