Atac criminal la New York: O masina a intrat in multime la doi pasi de unde au cazut Gemenele. 8 oameni au murit (Foto & Video)

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 01:01
27886 citiri
Atac criminal la New York: O masina a intrat in multime la doi pasi de unde au cazut Gemenele. 8 oameni au murit (Foto & Video)
Foto: captura video Twitter/@NYCityAlerts

Un sofer a intrat intentionat cu o camioneta in multime, marti, pe o strada din cartierul new-yorkez Manhattan. Vehiculul a lovit, de asemenea, un autobuz scolar.

8 persoane au murit si 12 au fost ranite.

Soferul, un tanar de 29 de ani, a fost retinut, dupa ce a fost impuscat in abdomen de Politie, iar acum se afla internat la spital.

Cand a fost prins, avea asupra lui o pusca de paintball si un pistol cu aer comprimat, asa ca focurile de arma auzite de martori puteau proveni doar de la fortele de ordine.

Autoritatile ancheteaza incidentul ca fiind un atac terorist, care a avut loc la cativa pasi de noua cladire a World Trade Center, construita pe locul unde au picat Turnurile Gemene pe 11 septembrie 2001.

In apropiere se afla si liceul Stuyvesant, o prestigioasa scoala din Manhattan.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT cele mai noi informatii despre acest eveniment nefericit din SUA:

01:01 - CNN sustine ca atacatorul ar fi originar din Uzbekistan si ar fi venit in SUA in 2010. Iar acum locuieste in Tampa, Florida.

00:30 - Donald Trump a revenit cu un nou tweet: "Nu trebuie sa permitem ISIL (Statului Islamic - n.red.) sa se intoarca sau sa intre in tara noastra, dupa ce l-am invins in Orientul Mijlociu si in alte parti. Destul!"

23:55 - Politia a confirmat ca suspectul are 29 de ani, dar nu i-a divulgat identitatea. Seful politiei din New York, comisarul James P. O'Neill, a spus ca soferul a intrat cu o masina inchiriata intr-un autobuz scolar. Doi copii si doi adulti au fost raniti.

Cand a fost prins, avea asupra lui o pusca de paintball si un pistol cu aer comprimat, transmite The Guardian.

23:48 - Primarul orasului a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre un gest de lasitate al criminalului si a spus ca cetatenii din New York nu se vor lasa intimidati, "nu vor ceda in fata unor astfel de actiuni", desi e "o zi foarte dureroasa in orasul nostru".

23:44 - Prima reactie de la Donald Trump a venit pe Twitter: "In New York City, se pare ca este un alt atac al unei persoane foarte bolnave si demente. Fortele de ordine urmaresc indeaproape. NU IN SUA!"

23:38 - Suspectul retinut de politie se numeste Sayfullo Saipov, are 29 de ani si e din Tampa, Florida, potrivit unor surse citate de media locala.

23:35 - Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anuntat ca 12 persoane sunt ranite in urma atacului, dintre care 11 sunt in stare grava. Cuomo a adaugat ca sunt indicii ca atacatorul a actionat singur si nu ar fi vorba de un complot mai amplu.

23:30 - Iata prima fotografie cu soferul criminal:

23:24 - Primarul Bill de Blasio a anuntat ca 8 oameni au murit in atac.

23:20 - Surse din Politie au declarat pentru New York Daily News ca suspectul retinut are aproximativ 30 de ani si domiciliul in Florida.

23:11 - Statul Islamic vorbeste despre incidentul din Manhattan pe grupurile de socializare de pe Telegram.

23:04 - NYPD confirma ca 7 persoane au fost ucise in atac.

23:01 - Casa Alba anunta ca presedintele Donald Trump este la curent cu ce se intampla la New York.

22:53 - Atacul pare a fi un act specific Statului Islamic, afirma Rita Katz, directorul Institutului american SITE, specializat in monitorizarea mesajelor transmise online de gruparile islamiste.

"Nu exista nicio revendicare a unui grup terorist dupa atacul din New York. Totusi, stilul atacului (utilizarea unui vehicul) se potriveste actelor inspirate de ISIL", a scris Rita Katz pe Twitter.

22:45 - Un oficial NYPD a declarat ca incidentul este tratat ca un posibil act terorist, iar suspectul se pare ca este arab.

22:30 - Mai multi martori au relatat Politiei ca soferul a strigat "Allahu Akbar".

22:23 - Cel putin 6 persoane au murit si 15 sunt ranite, anunta NYPD.

22:14 - Surse de politie declara ca soferul camionului a intrat pe o pista de biciclete. Camionul s-a ciocnit apoi cu alt vehicul, iar soferul a iesit avand in mana ceea ce parea a fi o arma de foc. Asa ca a fost impuscat de politie si retinut.

22:11 - Incidentul are loc foarte aproape de memorialul dedicat victimelor atentatului de la 11 septembrie 2001.

22:05 - NBC arata ca, initial, pe surse, a aparut informatia ca cinci oameni ar fi fost impuscati, dar oficialii spun ca leziunile par sa fi survenit in urma accidentului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#camion intrat multime New York victime , #atac armat SUA