Aberatia zilei: A incercat sa vanda pe Internet suveniruri de la masacrul din Nisa

Joi, 21 Iulie 2016, ora 13:05
6862 citiri
Aberatia zilei: A incercat sa vanda pe Internet suveniruri de la masacrul din Nisa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un barbat fara scrupule a incercat sa faca profit scotand la vanzare obiecte recuperate dupa masacrul care a avut loc saptamana trecuta in Nisa.

In varsta de 39 de ani si fara cazier, acesta a scos la vanzare pe Internet circa 20 de de "suveniruri" recoltate de pe insangeratul bulevard "Promenade des Anglais", unde 84 de oameni nevinovati au murit in timp ce sarbatoreau Ziua Frantei, scrie Le Figaro.

In atacul de la Nisa a murit si un cetatean roman, iar alti 4 au fost raniti, in timp ce un altul este dat disparut.

Foarte multe dintre cadavre inca nu au fost identificate din cauza ranilor provocate de camionul de 19 tone care a intrat in multime.

Cat de ticalos trebuie sa fii ca sa poti rascoli printre obiectele lasate in urma de cei decedati sau de disperatii care au fugit din calea camionului ucigas cu speranta ca vor ramane in viata?

Individul a fost identificat rapid de politisti pentru ca si-a atasat numarul de telefon la anuntul publicat pe site-ul Le Bon Coin: "Obiecte de la masacrul din 14 iulie, pret negociabil".

Ca sa fie mai convingator, el a postat pe site si trei fotografii ce infatisau un inel, o pereche de ochelari si un drapel. Mai mult, el a spus ca le poate furniza, la cerere, celor interesati fotografii ale celorlalte obiecte recuperate de la locul atacului.

Anuntul a fost interpelat pe 18 iulie de politistii de la Biroul de Combatere a infractiunilor cibernetice, care au descins la domiciliul acestuia, unde au gasit o cutie cu obiecte "de origine indoielnica".

Miercuri, barbatul a fost condamnat de un tribunal din Nisa la 10 luni de inchisoare pentru "tentativa de escrocherie".

In fata judecatorului, el a incercat sa se apere sustinand ca obiectele postate pe site erau ale familiei, iar inelul fusese oferit de mama lui surorii sale. In schimb, celelalte fusesera "recuperate" de la locul atacului.

Un nebun de legat sau un abject oportunist? Probabil ca nu vom sti niciodata.

Totusi, putem rasufla usurati: din fericire, in acest caz nu este vorba despre un cetatean de origine romana, cum s-a intamplat in alte cazuri scandaloase (vezi furturile de cabluri de cupru), ci despre un localnic.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arestat vandut obiecte atac Nisa , #atac Nisa