Atac la Nisa de Ziua Frantei: Oficialii romani sunt alaturi de francezi si condamna terorismul

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 10:53
3106 citiri
Atac la Nisa de Ziua Frantei: Oficialii romani sunt alaturi de francezi si condamna terorismul
Foto: Hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, ministrul Apararii si cel de Externe, precum si fostul presedinte Traian Basescu si-au exprimat condoleantele dupa atacul de la Nisa, de Ziua Nationala a Frantei, si au condamnat terorismul.

"Transmit condoleante tuturor familiilor indurerate, le doresc multa sanatate celor care au fost raniti si asigur poporul francez de solidaritatea Romaniei.

Sunt in stransa legatura cu autoritatile pentru a ma asigura ca cei doi romani raniti primesc toata ingrijirea necesara. Acest flagel al terorismului nu va reusi sa dezbine Europa din a lupta si a crede in valorile libertatii si in valorile democratiei", a spus Klaus Iohannis, vineri dimineata, de la Palatul Cotroceni, inainte de intalnirea de lucru pe tema "Siguranta publica in spatiile de invatamant preuniversitar".

Cu cateva ore inainte, Iohannis a condamnat, intr-un mesaj postat pe Facebook, "atacul infiorator" de la Nisa si a scris ca "flagelul terorismului trebuie combatut": "O zi de sarbatoare s-a transformat intr-una de doliu, dupa ce o mana criminala a curmat vietile a zeci de oameni si a lasat in urma peste o suta de raniti".

La randul sau, premierul Dacian Ciolos, care se afla in Mongolia unde participa la Summit-ul Asia-Europa (ASEM), a transmis pe Facebook un mesaj de condoleante pentru poporul francez.

"Franta este in lacrimi. La Nisa, bucuria sarbatorii Zilei Nationale s-a transformat in drama. Vietile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate intr-un act inuman. In aceste momente, Romania este alaturi de Franta, de poporul francez incercat inca o data de un atentat de o violenta incalificabila", a transmis pe Facebook Dacian Ciolos.

De asemenea, fostul presedinte Traian Basescu a spus, la RFI Romania, ca atacul terorist este "de un cinism incredibil".

"Cand o natiune intreaga se bucura de Ziua Nationala, un nemernic cu un camion a secerat peste 80 de vieti si alte sute de oameni in spitale. Asta arata fata hidoasa a terorismului, cinismul.

Sincer, sentimentul pe care-l am este ca s-a intamplat in Romania, pentru ca nici nu poti avea alt sentiment. Oriunde in Europa civilizata se intampla acest lucru, ai sentimentul ca ai primit tu, cetatean european, o lovitura, ca ai fost tu victima acelui atac miselesc", a mai precizat Basescu.

Si ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a transmis un mesaj de condoleante.

"Un gand pios pentru cei secerati ieri pe faleza din Nisa, profunda compasiune pentru familiile si toti cei dragi lor. (...) Trebuie sa fim mai decisi in lupta cu teroristii. Nu putem avea nici un fel de intelegere fata de cei care au aratat inca o data ca nu au nici o limita si nu se dau in laturi de la nici o atrocitate.

Si francezii si noi toti, cei care credem ca umanitatea are sanse sa se apere de abominabilul terorist si sa dainuiasca, suntem datori sa strangem randurile, sa fim deplin solidari si decisi sa ducem aceasta lupta atata timp cat va fi nevoie", a scris pe Facebook Mihnea Motoc.

Nu in ultimul rand, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a spus ca i-a transmis personal omologului sau francez condoleante pentru victime.

"Toata suflarea romaneasca este alaturi de prietenii nostri francezi in aceste momente teribile. Intr-un an, Franta e confruntata pentru a treia oara cu acte de asemenea brutalitate", a declarat ministrul, la Digi 24.

84 de oameni, intre care mai multi copii, au murit si zeci au fost raniti la Nisa intr-un atac terorist care a cutremurat intreaga Franta chiar de Ziua Nationala. Ulterior, MAE a transmis ca niciun roman nu a murit, insa exista doi raniti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis mesaj atentat Nisa, #reactii atentat Nisa, #Dacian Ciolos mesaj atentat Nisa, #Traian Basescu mesaj atentat Nisa , #atac Nisa
Comentarii