Atacul de la Nisa: 30 de musulmani au fost ucisi

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 08:36
5117 citiri
Atacul de la Nisa: 30 de musulmani au fost ucisi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Aproximativ treizeci de musulmani, majoritatea francezi de origine tunisiana, au fost ucisi in atacul comis pe Promenade des Anglais, la Nisa, de Ziua Nationala a Frantei, de catre un barbat nascut in Tunisia, a apreciat marti vicepresedintele Consiliului regional al cultului musulman, pe baza unor informatii inca incomplete.

O rugaciune a fost spusa marti, intr-o moschee de la est de Nisa, in fata sicrielor a trei dintre aceste victime franco-tunisiene - o mama in varsta de 31 de ani si fiul ei in varsta de aproape 4 ani, dar si un tanar in varsta de 29 de ani care voia sa se logodeasca, relateaza AFP.

Toti trei vor fi inmormantati in Tunisia.

La Moscheea ar-Rahma (Milei), cea mai mare moschee din regiunea Alpes-Maritimes, zeci de oameni s-au rugat pentru victime in fata a doua sicrie pentru adulti din lemn deschis la culoare si unui sicriu mic, alb, de copil, a constatat AFP.

"Comunitatea voastra este, fara indoiala, cea mai afectata de acest atentat", a declarat un reprezentant al Primariei din Nisa, Auguste Verola.

"Indiferent daca victimele sunt musulmane, crestine sau atee este o durere pentru intreaga umanitate", a spus vicepresedintele Consiliului regional al cultului Musulman Boubekeur Bekri in timpul ceremoniei.

"Acesta este rezultatul barbariei", le-a transmis el familiilor victimelor.

Imamul Monscheei ar-Rahma, Otmane Aissaoui, a datat decesele pe 14 iulie 2016. "Trebuie sa ramanem uniti", a spus el dupa rugaciune.

"Ascensiunea islamofobiei am constatat-o in ultimele luni. Este fapta unei minoritati infime", a apreciat Aissaoui, subliniind ca tunisieni s-au aflat, de asemenea, printre cei care au condus ambulante sau au operat in spitale in seara atacului.

Miercuri si joi, alte ceremonii sunt prevazute in moschei din Nisa pentru trei francezi de origine marocana si doi de origine algeriana, care vor fi inmormantati, de asemenea, in tarile lor de origine, in timp ce permisele sosesc treptat la pompele funebre.

Amintim ca deocamdata mai exista cadavre neidentificate ale victimelor de la Nisa si ca aproape jumatate dintre cei identificati nu sunt cetateni francezi. Printre morti, MAE a confirmat ca se afla si un roman.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#musulmani morti Nisa, #atac Nisa victime musulmani , #atac Nisa