Bulgaria, tinta pentru teroristi - v-ati mai face concediul la vecini? Sondaj Ziare.com

Joi, 19 Iulie 2012, ora 16:35
3967 citiri
Bulgaria, tinta pentru teroristi - v-ati mai face concediul la vecini? Sondaj Ziare.com

Bulgaria a devnit in ultimii ani destinatia de vacanta preferata a romanilor, si nu numai.

Plaje curate, posibilitati de petrecere a timpului liber in cele mai distractive moduri, mancare si bautura pe saturate si, cel mai important, totul la preturi mici. Aceste lucruri i-au facut pe romani sa renunte la litoralul lor si sa treaca granita la vecini.

Insa linistea turistilor a fost zguduita miercuri seara, cand opt oameni au fost ucisi in urma unui atac terorist comis langa Aeroportul Burgas.

Atentat terorist in Bulgaria: Un autobuz a explodat la Burgas - 7 morti, 30 raniti (Galerie foto si Video)

Mai grav pentru turismul bulgar este ca au fost vizati turisti, tinta atacatorului fiind un autocar in care se aflau cel putin 40 de israelieni care abia ajunsesera in statiune si urmau sa se deplaseze inspre hotelurile unde erau cazati.

Reactia celor din industria turismului a fost prompta - "cand bombele vorbesc, turismul este redus la tacere", a spus Dan Matei Agathon, fost ministru roman al Turismului.

Si acest lucru a fost deja testat in tarile arabe care, pana la izbucnirea revoltelor populare ce au rasturnat regimurile dictatoriale, erau destinatiile preferate de milioane de turisti anual.

Ce ofera Bulgaria si nu Romania

Bulgaria pare sa se descurce mai bine cu intretinerea plajelor decat Romania. Algele care le dau atatea batai de cap autoritatilor romane nu ajung in aceeasi densitate pe plajele vecinilor.

Oferte de vacanta - cele mai ieftine sejururi la mare in Bulgaria

Totodata, bulgarii au preturi mici la mancare. Astfel, o cina pentru doua persoane, care include si un vin local, la un restaurant din Mamaia costa in medie 39 de euro, mai mult decat in statiunile din Portugalia, Grecia, Cipru sau Bulgaria, unde preturile sunt cuprinse intre 28 si 38 de euro, potrivit datelelor oferite de FPTR si Post Office la inceputul acestei saptamani.

De asemenea, bulgarii ofera pachete de vacanta la preturi ce coboara chiar si pana la 28 de euro pentru doua zile, reusind astfel sa umple hotelurile de pe litoral si in perioadele extra-sezon.

Si, desi nu se bucura de bogatiile obiectivelor istorice si arhitecturale pe care le au romanii, bulgarii reusesc sa creeze decoruri ce-i atrag pe turistii straini. De exemplu, exista diverse proiecte pe litoral, cum ar fi galerii subacvatice de statui, turistii avand ocazia sa faca scufundari printre busturile sculptate ale unor fosti lideri comunisti.

Ce fac bulgarii ca sa atraga turisti: "Expozitie" subacvatica de statui

Insa, cel mai important, bulgarii si-au facut o imagine mai buna decat a Romaniei, statul investind in turism.

"Ponderea mica a strainilor in numarul total de turisti si gradul slab de ocupare reflecta clar imaginea Romaniei in strainatate. Suntem mult in urma in ceea ce priveste imaginea externa chiar si comparativ cu Bulgaria, fata de care nu suntem departe ca servicii.

De ce nu vin turistii straini in Romania?

Sectorul privat s-a miscat, a mai investit, dar statul a ramas in urma, ocupat cu altele", a declarat, joi, Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si unul dintre cei mai mari hotelieri la nivel national.

Dar toate aceste facilitati vor conta mai mult decat siguranta propriilor vieti pentru turisti? Ziare.com va invita la dezbatere si la vot. V-ati mai face concediul in Bulgaria dupa evenimentele de miercuri seara?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentat Bulgaria turism, #oferte vacanta Bulgaria turisti , #atentat Bulgaria