Ce stim pana acum despre atacul de la Targul de Craciun din Berlin

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 12:02
5998 citiri
Ce stim pana acum despre atacul de la Targul de Craciun din Berlin
Foto: Arhiva Hepta.ro

Germania e in doliu in perioada sarbatorilor de iarna, dupa ce un camion a intrat cu viteza in multimea adunata, luni seara, la un targ de Craciun din Berlin.

Autoritatile germane spun ca a fost vorba despre un atentat terorist, in care 12 oameni au fost ucisi, iar 48 de persoane au fost ranite. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, insa doar pe conturile de pe retelele sociale ale jihadistilor, autoritatile nu au dat nicio confirmare in acest sens.

Filmul atentatului de la Targul de Craciun

Sute de cetateni germani si turisti se bucurau, luni seara, de atmosfera de Craciun la targul amenajat langa biserica memoriala Kaiser Wilhelm, in zona Breitscheidplatz.

Spiritul sarbatorilor s-a transformat in panica si teroare, cand camionul de 20 de tone a intrat din plin in standurile impodobite. Martorii spun ca masina ar fi avut o viteza de peste 60 de kilometri pe ora.

Un martor povesteste prin ce a trecut la Targul de Craciun din Berlin: Tipete si intuneric. Am mare noroc ca sunt in viata

Soferul camionului a reusit sa fuga pana la sosirea fortelor de securitate, insa a fost prins si arestat in scurt timp, in apropiere de Coloana Victoriei din Berlin, un important obiectiv turistic al orasului.

Ce stim cu certitudine este ca autorul atacului e un refugiat sosit in Germania la inceputul acestui an. Insa nu suntem siguri de originea acestuia. Presa germana spune fie ca este pakistanez, fie afgan, identificat sub numele de Naved B, in varsta de 23 de ani.

Presa de la Berlin a scris ca suspectul era cunoscut de fortele de ordine pentru infractiuni minore, dar nu existau suspiciuni de terorism.

Drept urmare, autoritatile fac marti perchezitii la un centru de refugiati de langa Berlin, unde ar fi fost cazat suspectul cand a ajuns in Germania. Se pare ca acesta era cunoscut de fortele de ordine pentru infractiuni minore, insa nu existau suspiciuni de terorism.

De mentionat este faptul ca in cabina camionului a fost gasit mort un al doilea barbat, probabil complice al atacatorului.

In ceea ce priveste provenienta camionului care a intrat in multime, acesta apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk, iar anchetatorii cred ca masina fusese furata cu cateva ore inainte de atac.

In curand, cancelarul german Angela Merkel va sustine o conferinta de presa, in care probabil va anunta mai multe detalii despre atacul de la piata de Craciun si despre suspectul arestat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atac terorist Berlin, #atac targ Craciun Berlin , #atentat Germania