Cotroceni: Europa e supusa doliului de doua ori in aceeasi zi

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 07:49
3394 citiri
Cotroceni: Europa e supusa doliului de doua ori in aceeasi zi
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierul prezidential pe probleme de politica externa Bogdan Aurescu a transmis, in numele Administratiei Prezidentiale, condoleante familiilor victimelor atacului de la Berlin si a celei ambasadorului rus de la Ankara.

Aurescu a apreciat ca incidentul de la Berlin reprezinta "o tragedie greu de imaginat", iar asasinarea ambasadorului Andrei Karlov e "un act revoltator".

"Exprim, in numele Administratiei Prezidentiale, sincere condoleante familiilor indoliate, autoritatilor germane si poporului german pentru victimele nevinovate, morti si raniti, din Piata de Craciun din Berlin. Ceea ce s-a intamplat la Berlin, in Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat. Europa este din pacate astazi pentru a doua oara supusa doliului, dupa atentatul de la Ankara, caruia i-a cazut victima ambasadorul Federatiei Ruse in Turcia", a declarat Bogdan Aurescu

Seful Departamentului de Politica Externa de la Cotroceni si-a exprimat solidaritatea cu autoritatile ruse.

"Asasinarea unui diplomat, care prin definitia profesiei trebuie sa fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de mentinere a pacii si securitatii internationale prin mijloace exclusiv pasnice, prin opozitie cu orice act de violenta, este un act revoltator.

Romania este alaturi de familia indoliata si de autoritatile ruse", a afirmat Aurescu.

Ambasadorul rus Andrei Karlov a murit la spital, luni, dupa ce a fost impuscat de un atacator inarmat intr-o galerie de arta din Ankara. Expozitia era organizata chiar de angajatii ambasadei ruse in incinta unui centru cultural. Se pare ca prezenta ambasadorului la expozitie a fost anuntata in urma cu o saptamana, iar autoritatile suspecteaza ca atacul armat este unul premeditat.

Pe de alta parte, 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite, dupa ce un camion a intrat in multimea adunata la Targul de Craciun Breitscheidplatz din Berlin. Anchetatorii iau in considerare scenariul unui atac premeditat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cotroceni reactie atentate Germania Turcia , #atentat Germania
Comentarii