Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Merkel, prima reactie dupa atacul din Berlin: Nu vrem sa cadem prada fricii. Nu vrem sa renuntam la targurile de Craciun!

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 12:31
8522 citiri
Merkel, prima reactie dupa atacul din Berlin: Nu vrem sa cadem prada fricii. Nu vrem sa renuntam la targurile de Craciun!
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel a sustinut, marti la pranz, prima declaratie dupa atacul de luni seara, cand un camion a intrat cu viteza in multimea adunata la un targ de Craciun din Berlin si a ucis 12 oameni, ranind alte 48 de persoane.

Ce stim pana acum despre atacul de la Targul de Craciun din Berlin

Filmul atentatului de la Targul de Craciun

Merkel a confirmat ca a fost vorba despre un atentat terorist, comis de un refugiat venit la inceputul anului in Germania si care primise azil in aceasta tara. Presa germana a scris ca este vorba despre un tanar pakistanez sau afgan, in varsta de 23 de ani, care era cazat intr-un centru pentru imigranti de langa Berlin.

"12 oameni care se bucurau in asteptarea Craciunului nu vor mai putea sa fie alaturi de familiile lor. Este incalificabil ce s-a intamplat! Alti aproape 50 de oameni sunt raniti, unii se lupta sa supravietuiasca.

Am vorbit cu rudele victimelor, cu supravietuitorii, si vreau sa le spun ca intreaga tara e alaturi de ei. Speram ca veti reusi sa treceti peste aceasta tragedie si sa va continuati viata dupa aceasta zi ingrozitoare", a declarat Merkel.

Un martor povesteste prin ce a trecut la Targul de Craciun din Berlin: Tipete si intuneric. Am mare noroc ca sunt in viata

Cancelarul german a vorbit si despre ancheta in urma atacului, spunand ca are "incredere totala in cei care se ocupa de investigatie" si ca "cei vinovati vor raspunde in fata legii, vor fi pedepsiti".

"In acest moment, presupunem ca ne confruntam cu un atentat terorist", a transmis Angela Merkel.

"Stiu ca e greu sa ne imaginam ca un om a putut sa comita astfel de acte, cineva care beneficia de azil in Germania", avand in vedere ca atat de multi cetateni se ofera voluntari sa ii ajunte pe acesti oameni din centrele pentru refugiati, a precizat Merkel.

"Intrebarea e cum o sa putem sa depasim acest moment. Cum e posibil sa mergem la un targ de Craciun si sa ne confruntam cu un act atat de violent? Dar stiu ca nu vrem sa traim sub teroare, nu vrem sa ne schimbam stilul de viata, sa renuntam la aceste targuri de Craciun. Nu vrem sa cadem prada fricii, trebuie sa avem incredere ca putem trai liberi in Germania", a aratat Merkel.

Cancelarul german a anuntat ca va merge la locul tragediei pentru a transmite condoleante si va avea pe parcursul zilei intalniri cu primarul Berlinului si cu diversi ministri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Angela Merkel atac Berlin, #Merkel atac Berlin suspect, #Merkel atentat terorist , #atentat Germania