Panica intr-o statie de metrou din Londra: Oamenii au fugit de focuri de arma, dar Politia spune ca a fost alarma falsa

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 20:24
7648 citiri
Panica intr-o statie de metrou din Londra: Oamenii au fugit de focuri de arma, dar Politia spune ca a fost alarma falsa
Foto: Twitter

O statie de metrou din Londra, Oxford Circus, a fost evacuata, vineri seara, dupa ce s-ar fi auzit mai multe focuri de arma. Politia a anuntat initial ca trateaza incidentul ca pe unul "potential terorist", insa apoi a transmis ca a fost o alarma falsa.

Politisti inarmati au imprejmuit intrarile la metrou, pe strada Oxford, anunta The Telegraph. Pe Internet, londonezii scriu ca oamenii au fugit panicati.

Doua statii de metrou, Oxford Circus si Bond Street, au fost inchise.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE evenimentele de la Londra:

20.14: Un angajat al metroului londonez a declarat ca, la statia de metrou Oxford Circus, nu a fost niciun incident. "Am auzit ca se intampla ceva afara si am decis sa inchidem statia".

20.09: Din fericire, se pare ca a fost vorba despre o alerta falsa. Circulatia a fost redeschisa pe Oxford Street.

Politia Metropolitana a anuntat ca operatiunile au luat sfarsit, transmitand oamenilor sa iasa din locurile in care s-au adapostit.

20.04: Statiile de metrou Oxford Circus si Bond Street au fost redeschise, iar trenurile circula normal la aceasta ora. Politia Transporturilor a anuntat ca investigheaza circumstantele in care s-a creat panica.

20.02: Scotland Yard a anuntat ca nu are momentan niciun suspect si nici dovezi ca s-au tras focuri de arma.

19.58: Politia Transporturilor a anuntat pe Twitter ca, pentru moment, are informatii legate de o femeie ranita usor, in urma busculadei create la iesirea din statia de metrou Oxford Circus.

19.57: Au existat zvonuri legate de focuri de arma trase in magazinul Selfridge, dar acestea s-au dovedit a fi false.

19.53: Politia transporturilor a indemnat oamenii sa evite zona - intesata de navetisti si oameni iesiti la cumparaturi la sfarsit de saptamana, in toiul Black Friday, arata AP.

19.45: Mai multe masini de pompieri se afla la fata locului.

Pe Internet incep sa apara inregistrari cu oamenii care fug speriati.

19.43: Greg Owen, in varsta de 37 de ani, din Londra, a povestit: "Eram langa statia de metrou si toata lumea a inceput sa strige. Apoi, o multime de oameni a urcat scarile (de la metrou, iesind in strada - n.red.) ".

O martora a povestit ca a auzit ceva ce ar fi putut fi foc de arma. De trei ori, a declarat ea pentru The Telegraph.

19.39: Politia a fost chemata la ora locala 16:38, fiind anuntata ca s-au tras focuri de arma atat in statia de metrou Oxford Circus, cat si pe strada Oxford.

Ulterior, aceasta a transmis ca oamenii care se afla pe Oxford Street sa se adaposteasca in cladiri si sa astepte acolo. Totodata, londonezii au fost avertizati sa nu mearga in zona.

Autoritatile au anuntat ca actioneaza "ca si cum ar fi un incident legat de terorism".

19.35: Un jurnalist povesteste pentru The Telegraph ca trecea cu masina pe langa statia de metrou Oxford Circus, cand a vazut oameni tipand si alergand speriati. A vazut apoi si masini de politie si agenti inarmati.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#statie metrou inchisa Londra imouscaturi, #statie metrou evacuata Londra, #Oxford Circus impuscaturi , #atentat Marea Britanie