SUA recunoaste responsabilitatea totala pentru scurgerile de informatii privind atentatul de la Manchester

Vineri, 26 Mai 2017, ora 21:21
3429 citiri
SUA recunoaste responsabilitatea totala pentru scurgerile de informatii privind atentatul de la Manchester
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernul american isi asuma responsabilitatea deplina pentru scurgerile de informatii privind investigatia politiei vizand atentatul de la Manchester, a spus secretarul american de Stat Rex Tillerson, in marja unei vizite la Londra.

"Ne asumam responsabilitatea totala pentru acest lucru si, in mod clar, regretam ca s-a intamplat acest lucru", a spus Tillerson la intalnirea cu ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relateaza The Independent.

"In ceea ce priveste publicarea de informatii in mod neadecvat (...), cu siguranta condamnam acest lucru", a adaugat el.

Trump reactioneaza in privinta scurgerilor de informatii din SUA despre atentatul de la Manchester

Tillerson, care urmeaza sa viziteze si Manchester, a adaugat ca, "in toata America, inimile sunt indurerate" dupa atac.

Oficialul SUA a dat asigurari ca relatia speciala SUA-Marea Britanie va rezista in pofida scurgerilor de informatii si a dat asigurari ca cele doua tari se vor concentra pe intensificarea luptei impotriva Statului Islamic.

Londra cearta SUA pentru scurgerile de informatii

El a adaugat ca imigratia este, "in mod clar, o provocare semnificativa" privind modul in care Occidentul lupta impotriva terorismului.

Seful diplomatiei SUA a facut o vizita neprogramata in Marea Britanie, dupa disputa privind scurgerile de informatii si care risca sa ajunga la un adevarat scandal diplomatic.

Detalii-cheie ale anchetei privind atacul soldat cu 22 de morti nu au fost facute publice de anchetatori in Marea Britanie, dar au fost dezvaluite de jurnalistii americani, aparent din surse guvernamentale americane.

Atentat la Manchester: Oficialii SUA continua sa dea informatii despre ancheta, in ciuda avertismentului Londrei

Numele atacatorului, Salman Abedi, a fost publicat prima data in presa americana. Anchetatorii britanici au fost si mai socati sa descopere ca New York Times a publicat fotografii de la locul atacului, inclusiv cu detonatorul bombei, o baterie care ar fi fost folosit in bomba si geanta in care a fost transportata.

In replica, politia a suspendat temporar impartasirea de informatii cu SUA, desi masura nu a fost adoptata si de serviciile secrete MI6, MI5 si GCHQ. Vineri, insa, schimbul de informatii dintre cele doua tari a fost reluat.

O sursa din serviciile de informatii a declarat pentru BBC ca masura a fost fara precedent, chiar daca a fost de scurta durata.

O "mare parte a retelei" aflata in spatele atacului a fost arestata - politie

Intre timp, in Marea Britanie, o "mare parte a retelei" aflata in spatele atacului de luni a fost arestata, a declarat seful diviziei de contraterorism din cadrul Politiei din Londra, Mark Rowley, citat de The Guardian. El nu a exclus, insa, posibilitatea sa fie facute noi arestari.

Oficialul a declarat ca se asteapta ca membrii retelei sa fie inculpati in curand. "Vor fi procese", a adaugat el.

Rowley a precizat ca politia a revizuit masurile de securitate la peste 1.300 de evenimente din tara si a cerut publicului sa iasa, asa cum a planificat, in weekendul prelungit ce urmeaza.

Opt persoane se afla in arest preventiv in cadrul anchetei cu privire la acest atentat sinucigas revendicat de gruparea Statul Islamic, comis de catre britanicul de origine libiana Salman Abedi, in varsta de 22 de ani.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maximum in tara dupa atentatul revendicat de Statul Islamic, care a amenintat cu alte atacuri.

Securitatea se afla de-acum in centrul campaniei electorale pentru alegerile din 8 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tillerson SUA scurgeri informatii atentat, #scurgeri informatii SUA atentat Manchester, #arestari atentat Manchester, #retea atac Manchester , #atentat Marea Britanie
Comentarii