Un roman doarme pe strada la Liverpool pentru a pazi lumanarile si florile depuse pentru victimele de la Manchester

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:16
4274 citiri
Un roman doarme pe strada la Liverpool pentru a pazi lumanarile si florile depuse pentru victimele de la Manchester
Foto: Arhiva Ziare.com

Un adolescent roman a impresionat Liverpoolul, pentru ca a decis sa doarma in Piata Williamson, pentru a pazi florile si lumanarile depuse acolo in memoria victimelor atentatului de luni, de la Manchester.

Romanul este identificat de jurnalistii britanici drept Michael Nieg, in varsta de 18 ani, are locuieste cu sora sa la Liverpool, relateaza The Liverpool Echo. El doarme intr-un sac de dormit, in piata, si are grija sa aprinda lumanarile, sa ingrijeasca florile si sa cumpere caiete pentru a le transforma in carti de condoleante.

Mii de oameni au mers in piata Williamson, din Liverpool, in ultimele zile pentru a le aduce un omagiu victimelor atacului de la terorist de luni de la Manchester.

Incepand de marti dimineata, Michael - care nu vorbeste bine engleza - s-a instalat in piata si, desi nu are un loc de munca, si-a cheltuit banii personali pentru a ingriji locul.

Callum Ashton, student la Liverpool Media Academy, a mers sa depuna flori in piata si s-a intalnit cu Michael.

"Am asezat florile si apoi el a venit spre mine si a trecut chiar prin locul de omagiere, iar eu m-am gandit 'cine este acest tip?'. Tocmai ma pregateam sa ii atrag atentia sa nu mearga pe acolo. Dar a turnat apa la florile mele. A fost un gest atat de mic, dar atat de mare (...). Pur si simplu a turnat apa si apoi m-a luat in brate", a povestit adolescentul de 17 ani.

Romanul are cu el doar un sac de dormit si un rucsac, iar noaptea aprinde lumanarile si are grija ca totul sa fie in regula.

Oameni i-au lasat sticle cu apa sau i-au pus bani in rucsac.

Darren Stephens, in varsta de 44 de ani, l-a intalnit pe Michael la o ceremonie de omagiere a victimelor si l-a ajutat de atunci.

"I-am spus ca trebuie sa se duca acasa si sa doarma, dar el spune ca nu. Inima ii este plina de iubire pentru oamenii din Liverpool. Engleza sa nu este buna, asa ca ma cheama pe mine cand are nevoie de ajutor cu ce spun oameni, dar acum imi spune frate. I-am spus ieri 'as fi mandru sa iti spun fratele meu'", a povestit Stephens.

"Acum nu mai am bani. Niciunul dintre noi nu lucram, deci cheltuim putinii bani pe care ii avem pentru a aranja lucrurile, dar merita, pentru a ne arata respectul. Iar oamenii au fost extraordinari. O doamna, probabil ca avea spre 90 de ani, a venit cu o multime de galeti si ghivece pentru a pune florile. Si am primit apa de la Sayrs si Shiraz Cafe, pentru ca (florile, n.red.) sa reziste cat mai mult posibil. A fost o cutie de creta, iar oamenii au inceput sa puna bani in ea - este incredibil", a adaugat el.

"Nu putem sa ii lasam sa castige, trebuie sa fim impreuna", a subliniat britanicul.

Barbatul a spus va dona ursuletii lasati in piata spitalului de pediatrie Alder Hay si ca ar vrea sa duca toate cartile de condoleante la Manchester.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#roman paza flori Liverpool, #lumanari memorie victime Manchester , #atentat Marea Britanie