Atentate in Norvegia Atacurile, planificate inca din 2009, vezi ce spune tatal teroristului

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 18:59
6481 citiri
Atentate in Norvegia Atacurile, planificate inca din 2009, vezi ce spune tatal teroristului
Foto: Wall Street Journal

Teoristul care a omorat, vineri, 93 de persoane in atentatul dublu din Oslo isi planuise atacul inca din 2009.

Anders Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, si-a catalogat crimele drept "oribile, dar necesare", insa a subliniat ca nu considera ca ar fi incalcat in vreun fel legea, scrie BBC.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

"In sufletul sau, are sentimentul ca nu a facut nimic condamnabil", a declarat avocatul norvegianului, Geir Lippestad.

Atacurile care au zguduit, vineri, Norvegia, fusesera planificate insa cu multa minutiozitate de mai multa vreme.

"Cel mai mare monstru de la al Doilea Razboi Mondial incoace

Teroristul a redactat, in 2009, un jurnal de 1.500 de pagini, intitulat "2083 - A European Declaration of Independence". In manifest, Breivik povesteste cu lux de amanunte totul, precizand ca terorismul este "modul de a trezi masele".

In acelasi document-manifest, in care teroristul a investit 300.000 de euro, potrivit Wall Street Journal, norvegianul marturiseste ca vrea sa scape Europa de islamisti si marxisti si spune ca, "daca refuzi sa aplici cantitatea necesara de cruzime, tradezi poporul pe care vrei sa-l aperi".

Teroristul mai sustine ca sunt "situatii in care cruzimea este necesara" si ca "e mai bine sa omori mai multi oameni decat prea putini". El se descrie ca fiind "cel mai mare monstru de la al Doilea Razboi Mondial incoace".

Cu arma in mana pe Youtube

Mai mult, cu mai putin de sase ore inainte ca bomba de la Guvernul norvegian sa explodeze, Andres Behring Breivik a postat un videoclip pe YouTube, in care ii indeamna pe conservatori sa "imbratiseze martirismul".

Teroare in Norvegia: Explozie la Guvern, atacuri armate asupra copiilor si partidului de la putere

In inregistrare este promovata lupta impotriva Islamului si teroristul apare cu o arma in mana. Imaginile apar la sfarsitul clipului de 12 minute, intitulat "Knights Templar 2083".

Tatal teroristului nu stia nimic

Pe de alta parte, tatal lui Breivik sustine ca a aflat ca fiul sau este autorul celor doua atacuri dupa ce i-a vazut poza afisata de televiziunile norvegiene.

Tatal spune ca nu are idee ce ar fi putut motiva actiunile oribile ale fiului. El spune ca nu a mai avut legaturi cu baiatul din 1995, de cand acesta avea 15-16 ani.

Totodata, barbatul spune ca teroristul era un copil normal, dar retras si nu era interesat de politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentat norvegia, #plan atentat Norvegia, #atentat Norvegia inregistrare YouTube, #atac Oslo , #atentat Norvegia