Atentate in Norvegia: Bilant revizuit - o romanca printre victimele carnagiului

Marti, 26 Iulie 2011, ora 08:30
6290 citiri
Atentate in Norvegia: Bilant revizuit - o romanca printre victimele carnagiului
Foto: AFP

Printre cele 76 de victime ale carnagiului de vineri, din Norvegia, se afla si o adolescenta romanca.

Potrivit Adevarul, Karin Elena Holst se afla pe insula Utoya, atunci cand Anders Behring Breivik a deschis focul asupra tinerilor.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

Pe insula erau 600 de tineri, care participau la o intalnire a Partidului Laburist. Printre acestia, se afla si tanara romanca, inscrisa recent in formatiunea politica.

Mama fetei este originara din Brasov, iar tatal tinerei este norvegian. Prietenii romani ai tinerei au creat deja o pagina de Facebook, destinata celor care vor sa lase mesaje familiei.

Bilantul, revizuit

Autoritatile norvegiene au revizuit, luni seara, bilantul victimelor. De la 93 de morti, asa cum s-a anuntat anterior, seful politiei norvegiene a declarat luni ca 76 de persoane si-au pierdut viata in atentatul dublu de vineri, din Oslo.

Astfel, opt persoane au murit in capitala norvegiana, in atentatul cu bomba de la cladirea Guvernului. Inca 68 de persoane si-au pierdut viata dupa ce Anders Behring Breivik a deschis focul asupra tinerilor aflati pe Insula Utoya, potrivit Sky News.

Atentate in Norvegia: Peste 100.000 de persoane au participat la un mars de sustinere

Politia a explicat ca modificarea de bilant a fost cauzata de "situatia dificila" cu care se confrunta in a strange informatii pe insula Utoya, dar a dat asigurari ca operatiunile de cautare continua.

Daca, initial, se vehicula ca pe insula se aflau 700 de tineri in momentul atacului, autoritatile sustin acum ca nu erau mai mult de 600 de adolescenti in tabara laburista.

Filmul evenimentelor

Dupa atentatul cu bomba de la cladirea guvernamentala din Oslo, teroristul s-a indreptat linistit pe insula Utoya. Timp de 90 de minute, pana la sosirea autoritatilor, a tras la intamplare in tinerii care ii ieseau in cale.

Bomba a explodat, la Oslo, vineri, in jurul orei locale 15:25. Teroristul de 32 de ani avea doua arme la el, cand a plecat din capiatala norvegiana, scrie Daily Mail. Atacatorul avea permis de port-arma pentru vanarea de caprioare.

Atentate in Norvegia: Behring va ramane in arest preventiv timp de 8 saptaman

La 16.57, teroristul s-a urcat in feribotul catre Insula Utoya. La 17.26 au fost raportate primele impuscaturi pe insula. Imbracat in politist, teroristul a tras 20 de minute la intamplare in tinerii laburisti. Rafala de gloante s-a oprit pentru zece minute.

Dupa ce adolescentii s-au ascuns, Anders Behring Breivik a folosit un nou truc pentru a-si pacali victimele. "Sunt agent antitero. Nu va mai ascundeti. Veniti, aici este o barca cu ajutorul careia puteti pleca de pe insula", si-a pacalit, din nou, teroristul victimele.

Apoi, atacatorul a ocolit insula, ajungand intr-o zona in care tinerii stateau in corturi. A tras din nou in tot ce misca. S-a indreptat catre o sala unde, ironic, trebuia sa se organizeze o conferinta, in care tinerii ar fi fost informati despre atentatul cu bomba din Oslo, comis tot de Breivik.

Dupa 90 de minute de cosmar pentru cei 600 de tineri, au reusit sa ajunga pe insula si trupele speciale, iar Breivik s-a predat.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#atentat norvegia, #povesti cutremuratoare atentat Norvegia, #salvatori atentat Norvegia, #supravietuitori atentat Norvegia , #atentat Norvegia