Atentate in Norvegia: Explozibil detonat la ferma lui Breivik

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 08:57
2502 citiri
Atentate in Norvegia: Explozibil detonat la ferma lui Breivik
Foto: Arhiva

Politia norvegiana a anuntat, marti seara, ca a descoperit si distrus explozibilul stocat la ferma inchiriata de Anders Behring Breivik, autorul celor doua atentate din Oslo, in urma carora au murit 76 de persoane.

Fortele de ordine au refuzat sa ofere insa detalii suplimentare despre natura ori cantitatea explozibilului, relateaza Sky News.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

"La ferma au fost gasiti explozibili. Am decis ca mai bine este sa nu il deplasam si acesta a fost distrus la fata locului, intr-o explozie controlata", a declarat un reprezentant al politiei din Oslo.

Breivik a declarat ca el cultiva legume la ferma. In realitate, el isi achizitionase ferma pentru a putea cumpara imgrasamant chimic, fara a ridica insa suspiciuni. La inceputul lui mai, el a achizitionat sase tone de ingrasamant, potrivit Centralei de achizitii agricole.

Atentate in Norvegia: Criminalul credea ca va fi impuscat, a fost trimis la psihiatru

Din ingrasamant, teroristul a fabricat bomba care a explodat, vineri dupa-amiaza, in cladirea guvernamentala din Oslo, ucigand opt persoane si provocand pagube insemnate.

Dupa atentatul cu bomba de la cladirea guvernamentala din Oslo, teroristul s-a indreptat linistit pe insula Utoya. Timp de 90 de minute, pana la sosirea autoritatilor, a tras la intamplare in tinerii care ii ieseau in cale. 68 de tineri si-au pierdut viata in carnagiul pe insula Utoya.

"BBC, o amenintare la industria media"

Pe de alta parte, prezentatorul TV Jeremy Clarkson si redactorul Daily Mail, Melanie Phillips, sunt citati in manifestul de peste 1.500 de pagini redactat de terorist, scrie The Telegraph.

Teoristul este un fan declarat al emisiunii Top Gear, pentru ca "nu are nimic de-a face cu politica sau religia, ci numai cu masinile", scrie autorul masacrului care a indoliat intreaga Norvegie.

De asemenea, un articol din anul 2009 despre politica Partidului Laburist privind imigrantii, semnat de Melanie Phillips, este citat in intregime in documentul-manifest.

Atentate in Norvegia: Autorul atacului consumase droguri, avocatul spune ca este "nebun"

Pe de alta parte insa, Breivik a scris si despre radiodifuzorul BBC, pe care il considera adevarata amenintare din peisajul media britanic.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#atentat norvegia, #povesti cutremuratoare atentat Norvegia, #salvatori atentat Norvegia, #supravietuitori atentat Norvegia , #atentat Norvegia