Atentate in Norvegia: PSD transmite mesaje de sustinere pentru norvegieni

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 19:07
1526 citiri
Atentate in Norvegia: PSD transmite mesaje de sustinere pentru norvegieni

Social-democratii isi exprima regretul profund pentru atentatul din Norvegia si isi declara sustinerea pentru poporul norvegian si pentru "colegii si prietenii" din Partidul Laburist Norvegian.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

"PSD condamna cu fermitate atacurile teroriste care au lovit Norvegia. In aceste momente dramatice, dorim sa transmitem poporului norvegian intreaga noastra sustinere si compasiune. Suntem alaturi de Norvegia si de toata comunitatea internationala implicata in lupta impotriva terorismului. Astfel de atacuri, impotriva unui popor pasnic si civilizat nu fac decat sa ne intareasca convingerea ca libertatea, democratia, toleranta si pacea trebuie sustinute si promovate cu orice pret", se arata imtr-un comunicat remis sambata Ziare.com.

Social-democratii isi declara sprijinul si pentru "colegii si prietenii din Partidul Laburist Norvegian, direct afectat de nebunia terorista" si isi exprima regretul profund pentru pierderile sufierite de acestia, transmitand totodata condoleante intregului popor norvegian.

Atentate in Norvegia Pachet suspect, in sediul unei televiziuni

"Niciun atac de acest gen nu are justificare, dar atunci cand el este indreptat impotriva unor tineri pasnici, in cazul de fata colegii nostri din cadrul PES, el devine infam si inacceptabil", se arata in comunicat.

Norvegia a fost vineri tinta unor atacuri teroriste fara precendent in istoria tarii. Doua explozii au avut loc, vineri, in cladirea guvernamentala din Oslo, capitala Norvegiei. Mai multe persoane au fost ucise si alte zeci au fost ranite in urma deflagratiei.

Tot vineri, politia din Oslo a anuntat ca sediul televiziunii TV2 a fost inchis din cauza unui pachet suspect. Anterior, premierul intervenise telefonic la postul respectiv si declarase ca situatia, dupa atentatul din centru, este "foarte serioasa". Politia l-a sfatuit sa nu spuna unde se afla.

Mai mult, un barbat care a fost ulterior arestat, a deschis focul intr-o tabara de tineret de pe insula Utoya, din apropiere de Oslo, unde aripa de tineret a partidului de guvernamant, condus de premierul Jens Stoltenberg, avea o intrunire.

Ultimul bilant anuntat oficial anunta 91 de morti, dintre care cei mai multi, peste 80, ar fi cazut victimele atacatorului de pe insula Utoya.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raniti explozie Norvegia, #atac armat Norvegia, #atentat Oslo, #atentat masina capcana Oslo , #atentat Norvegia