Revista presei: Atentate in premiera pentru Norvegia - bilant dramatic

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 09:31
3397 citiri
Revista presei: Atentate in premiera pentru Norvegia - bilant dramatic
Foto: Reuters

Cele doua atentate de vineri, din capitala Norvegiei, sunt subiectele care tin prima pagina a cotidianelor de sambata.

Zeci de persoane au murit, iar peste 100 au fost ranite, in urma unei explozii din cladirea guvernului norvegian, urmata, in scurt timp, de un atac armat intr-o tabara a tinerilor laburisti.

Incidentele au fost urmate de un pachet suspect detectat la o televiziune si amenintari cu bomba intr-un tren care mergea spre aeroportul din Oslo.

"Atac terorist in apropiere de Guvern, soldat cu morti si zeci de raniti", trateaza subiectul cotidianul Adevarul. "Atentat cu bomba si atac armat la Oslo, o premiera pentru Norvegia", scrie si Jurnalul National, subliniind ca este pentru prima oara cand aceasta tara se confrunta cu o asemenea situatie.

"Atentate in Norvegia: 17 morti si zeci de raniti", titreaza si Evenimentul Zilei, completand ca aceasta tara a fost in nenumarate randuri tinta unor amenintari teroriste, din cauza implicarii sale in razboiul din Afganistan.

Cele mai multe victime insa au fost inregistrate in tabara in are partidul aflat la putere avea o intrunire. "Dupa atentatul din Norvegia, o tabara a tineretului laburist a fost sub asediu", trateaza, pe larg, acest subiect si Romania Libera, precizand ca bilantul sumbru al victimelor din tabara indica cel putin 30 de morti.

Adevarul: Atentat cu bomba si atac armat la Oslo, o premiera pentru Norvegia

Scenariu dramatic si fara precedent s-a intamplat vineri la Oslo: oameni plini de sange alergand pe strazi, altii speriati pe trotuare. Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca una dintre cele mai sigure tari din lume ar putea fi tinta unui astfel de atac.

Explozia de langa sediul Guvernului, urmata de un atentat intr-o tabara de tineret, un pachet suspect detectat la o televiziune si amenintari cu bomba intr-un tren care mergea spre aeroportul din Oslo au cutremurat Norvegia, scrie Adevarul.

Deflagratia extrem de puternica s-a produs la ora locala 15.30, langa sediul Guvernului. Pe strazi s-a instalat imediat panica. Majoritatea geamurilor de la cladirea guvernamentala centrala, care are 17 etaje, s-au spart. Geamurile biroului premierului s-au facut tandari, dar seful guvernului nu se afla in incapere. Cioburi, fragmente metalice si fum s-au raspandit pe mai multe sute de metri, dupa explozie.

Jurnalul National: Atentat cu bomba si atac armat la Oslo, o premiera pentru Norvegia

Mai multe surse, inclusiv din cadrul partidelor, au confirmat ca toti membrii Guvernului, inclusiv premierul, care era tinta atacului, sunt teferi si sunt in siguranta.

Ultimul bilant al flagrantului indica 11 morti, relateaza Jurnalul National.

Potrivit politiei, atacul a vizat Ministerul Petrolului, unde s-a produs un incendiu in urma exploziei. In zona mai erau biroul premierului, Ministerul Finantelor, dar si sediul celui mai mare tabloid din tara, Verdens Gang (VG).

Evenimentul Zilei: Atentate in Norvegia: Mai multi morti si zeci de raniti

Un incident armat a avut loc, tot vinerii, in cursul unei reuniuni a Partidului Laburist din Norvegia, imediat dupa atentatul de la Oslo.

Un barbat deghizat in politist a deschis focul la adunarea tineretului laburist norvegian, la care ar fi trebuit sa participe si premierul Jens Stoltenberg, relateaza Evenimentul Zilei.

Zeci de oameni au murit in atacul asupra taberei de tineret de pe insula Utoya din apropiere de Oslo, iar mai multe persoane au fost vazute inotand, in apele care inconjoara insula.

Romania Libera: Dupa atentatul din Norvegia, o tabara a tineretului laburist a fost sub asediu

Politia a confirmat la scurt timp incidentul armat petrecut pe Insula Utoya, unde vineri trebuia sa fie prezent si premierul Jens Stoltenberg.

Potrivit unor informatii lansate de presa internationala si preluata de Romania Libera, in jur de 30 de oameni ar fi fost ucisi pe insula.

Aproximativ 560 de persoane se aflau la scoala de vara a Partidului Laburist.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

D.R.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#atac terorist Norvegia, #atentat Oslo Norvegia, #atentat bomba Oslo, #atentat Norgevia, #atentat Oslo, #victime atentat Oslo, #atac armat Oslo , #atentat Norvegia
Comentarii
Poza 25657
25657
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
trebuie sa treaca putin sa vedem despre ce-i vorba !